Tratarea durerilor prin fizioterapie

fizioterapie genunghi fizioterapie genunghi

Ce este fizioterapia

Fizioterapia este o profesie de ingrijire a sanatatii care ii ajuta pe oameni sa-si restabileasca, sa-si mentina si sa maximizeze puterea, functia, miscarea si bunastarea generala. Fizioterapeutii au cunostinte aprofundate despre modul in care organismul functioneaza si specializari practice pentru a evalua, diagnostica si trata simptomele de boala, ranire si dizabilitate. Fizioterapia include reabilitarea, prevenirea ranilor si promovarea sanatatii si a fitnessului. Fizioterapia va poate ajuta...

  • sa deveniti mai puternici si mai flexibili
  • cresterea liberei circulatii si a mobilitatii
  • respira mai usor
  • reduce durerea
  • veti fi mereu activ
  • preveniti ranirea

... astfel incat sa puteti relua activitatile importante pentru dvs. De exemplu, in cazul in care v-ati accidentat la genunghi, exista un tratament special de fizioterapie pentru genunchi.

Fizioterapeutii lucreaza in:

o          spitale sau centre de ingrijire acuta

o          centre de reabilitare

o          facilitati de ingrijire pe termen lung

o          programe de ingrijire la domiciliu

o          unitatile de sanatate publica

o          clinici private

o          scoli

o          centre de dezvoltare a copiilor

o          industrie

o          centre de agrement

o          clinici si facilitati sportive

o          universitati

Rolul unui loc de munca al fizioterapeutului

Rolul unui fizioterapeut este extrem de variat, fara ca cele doua zile sa fie identice. Poate fi nevoit sa evalueze starea fizica a unui pacient pentru a diagnostica problemele si a pune in aplicare un plan de tratament sau, alternativ, ar putea fi re-instruirea pacientilor sa mearga sau sa-i ajute pe altii sa faca fata cadrelor, cadrelor de mers pe jos sau scaunelor cu rotile.

El/ea va fi, de asemenea, responsabil pentru educarea pacientilor si a familiilor lor (precum si a comunitatii in general) pentru prevenirea ranilor si pentru a ajuta acei oameni sa duca un stil de viata sanatos. In unele cazuri, fizioterapeutul poate fi invitat sa planifice si sa puna in aplicare programe de fitness comunitare. In cele din urma, fizioterapeutii pot elibera certificate de concediu medical daca se considera necesar.