Tratamentul cu laser al cicatricilor

Dr. Laurentiu Vladau, dermatolog Dr. Laurentiu Vladau, dermatolog

Cicatricile reprezinta o problema dermatologica intalnita frecvent, care se dezvolta ca urmare a unor traumatisme la nivelul pielii si care pot reprezenta o reala problema din punct de vedere estetic atunci cand sunt localizate in zone vizibile ale corpului. Laserul fractionat eCO2, varf de lance in domeniul intineririi si regenerarii pielii, aduce rezultate cosmetice excelente in tratarea cicatricilor, intr-un mod mai putin invaziv si cu o perioada de recuperare mai scurta in comparatie cu tratamentele clasice.

Tipul cicatricii depinde de cauza ranii, de adancimea plagii, de localizarea acesteia, iar in functie de existenta unei pierderi sau acumulari de colagen poate fi atrofica sau hipertrofica. In 80-90% dintre cazuri este vorba de cicatrici cu pierdere de colagen, in comparatie cu un numar mai mic de cicatrici hipertrofice si keloide.

Laserul eCO2 Lutronic este cea mai eficienta metoda de tratament a cicatricilor indiferent de tipul lor, actionand prin stimularea productiei de colagen si elastina la nivelul pielii. In cazul cicatricelor hipertrofice pacientii pot constata eliminarea completa a tesutului in exces, astfel determinand uniformizarea suprafetei cicatriceale si un aspect estetic vizibil imbunatatit.

“eCO2 Lutronic este un laser puternic, ablativ, chirurgical, a carui energie este absorbita de apa din tesuturi, producand o vaporizare controlata a structurilor aflate sub tratament. Spre deosebire de procedurile traditionale, acesta prezinta o serie de avantaje, de la rezultatele cosmetice net superioare, pana la sangerare minima sau absenta si vindecare mult mai rapida”, spune domnul doctor Laurentiu Vladau, dermatolog.

“Daca procedurile clasice cu laser sau peelingurile chimice profunde impun perioade de recuperare lungi de pana la 4 saptamani pentru ca pielea sa se vindece in totalitate, cu Laserul eCO2 Lutronic timpul de vindecare este redus la 3 pana la 7 zile, in functie de profunzimea si intensitatea tratamentului. O sedinta dureaza de obicei intre 15-30 de minute, iar rezultatele dorite pot fi obtinute dupa 5 sedinte, in functie de gravitatea cazului si zona tratata”, completeaza specialistul dermatolog.

In timpul procedurii, disconfortul va fi minim ca urmare a aplicarii unei creme speciale de amortinere cu 20-30 minute inainte. Pacientul poate experimenta, cel mult, senzatii de piscatura si, in cele mai multe cazuri, poate reveni activitatile de rutina imediat dupa procedura, probabil dupa acoperirea zonei tratate cu pansament sau crema grasa. “Este foarte importanta utilizarea cremelor de fotoprotectie pentru a evita pigmentarea. Dupa tratament, poate aparea roseata care persista pana la cateva saptamani, dar de cele mai multe ori nu este deranjanta”, asigura domnul doctor Laurentiu Vladau, dermatolog.

Laserul eCO2 Lutronic poate fi calibrat la o varietate de setari, ceea ce permite ca tratamentul sa fie ajustat la nevoile specifice ale pacientului, pentru a trata diverse probleme. Petele pigmentare de pe fata, gat, maini si alte parti ale corpului, ridurile, vergeturile la nivelul coapselor, feselor, abdomenului, bratelor, ridurile fine de la nivelul fetei, din jurul ochilor, pielea ingrosata, cu pori deschisi, seboreica reprezinta doar cateva probleme estetice care pot fi tratate cu eCO2 Lutronic.

Cat de eficient este tratamentul

Similar celorlalte tratamente de tratare a cicatricilor, trebuie luati in considerare mai multi factori, cum ar fi severitatea cicatricilor, suprafata, localizarea si tipul lor, precum si capacitatea naturala de vindecare a pacientului, care poate fi influentata de varsta si starea generala de sanatate. In cazul cicatricilor severe, pot fi necesare mai multe sesiuni de tratament pentru a obtine o imbunatatire vizibila a aspectului lor.

Informații de contact

Nume Companie

Clinica Hebra Dermatologie

Persoana de contact

Clinica Hebra Dermatologie

Telefon

0217949549

E-mail