Tot ce trebuie sa stii despre depozitarea rochiei de mireasa

depozitare rochie mireasa depozitare rochie mireasa

Depozitarea rochiei de mireasa intr-un mod corespunzator are rolul de a pastra aceasta tinuta importanta in stare impecabila, timp de ani de zile. Utilizeaza instrumentele si tehnicile adecvate, iar rochia ta de mireasa poate fi pastrata in stare perfecta pentru foarte multa vreme.

Nu este suficient sa-ti duci rochia de mireasa la curatatorie – aceasta trebuie de asemenea sa fie pastrata in mod adecvat. Multe curatatorii ofera si acest serviciu, iar unele locuri chiar se specializeaza in conservarea si pastrarea rochiilor. Specialistii in conservare stiu cum sa curete rochia si cum sa o pastreze astfel incat aceasta sa poata fi stocata zeci de ani daca e nevoie.

Unele femei aleg sa-si depoziteze singure rochia, iar aceasta sarcina este usurata de disponibilitatea kiturilor de conservare si a diverselor ustensile. Depozitarea corespunzatoare implica si impachetarea rochiei cu grija intr-o cutie sau un sac, pentru a o feri de deteriorari cauzate de mediu sau insecte. Depozitarea corespunzatoare a rochiei de mireasa este la fel de importanta ca si curatarea si conservarea ei, pentru ca aceasta sa se mentina frumoasa si intacta. Multe femei folosesc saci de vidat pentru depozitarea rochiei dar aceasta poate sa nu fie cea mai buna solutie, deoarece se poate sifona.Acestia pot fi utilizati pentru a depozita lucruri voluminoase din gospodarie si vor economisi pana la 75% spatiu.

Sfaturi pentru conservarea si depozitarea rochie de mireasa

Daca nu ai apelat la serviciile unui profesionist pentru conservarea rochiei, iata cateva sfaturi de depozitare pe care le poti utiliza:

• Asigura-te ca rochia a fost curatata in mod profesional. Doar fiindca rochia parea a fi curata atunci cand ai dat-o jos, nu inseamna ca asa stau lucrurile. O examinare mai atenta a rochiei ar putea scoate la iveala murdarie si pete. Aceste pete se pot inchide la culoare si pot deveni permanente daca nu sunt scoase rapid. Curatatoria sau specialistul in conservare va stii exact ce trebuie sa caute si ce produse chimice si solventi functioneaza cel mai bine pentru materialul din care e facuta rochia.

• Nu depozita niciodata rochia de mireasa in folie de plastic! Atunci cand plasticul se descompune, acesta emana substante chimice care pot reactiona cu rochia si pot cauza daune permanente.

• Nu exista carton in intregime fara acid. Daca iti impachetezi rochia de mireasa intr-o cutie de carton (chiar daca este proclamata a fi fara acid), va trebui sa schimbi cutia cam o data la cinci ani.

• Inainte de a-ti impacheta rochia, inveleste-o in hartie fara acid pentru protectie suplimentara. Nu utiliza hartie colorata, intrucat aceasta poate pata rochia in timp.

• Depoziteaza-ti rochia de mireasa intr-un loc uscat si racoros. Subsolurile nu sunt locatii ideale pentru depozitarea rochiei de mireasa, deoarece sunt umede si incurajeaza dezvoltarea mucegaiului. Depozitarea rochiei intr-un loc unde va fi expusa la soare sau caldura va face ca aceasta sa se ingalbeneasca. Cea mai buna idee este stocarea rochiei intr-un dulap.

• Nu utiliza un umeras din sarma pentru a agata rochia. Nu numai ca poate rugini, dar poate agata si sfasia materialul. Agata rochia de gaicile laterale, daca doresti neaparat. Tine minte ca o rochie grea care sta agatata pentru multa vreme se poate rupe sub propria greutate.

• Daca iti vei stoca rochie de mireasa intr-o cutie de lemn (mai ales daca este vorba de o cutie din lemn de cedru), asigura-te ca intre rochie si lemn se afla un material sau hartie fara acid. Acidul din lemn va pata rochia intr-un mod iremediabil.

• Din cand in cand scoate rochia din locul in care ai depozitat-o si agat-o undeva unde sa stea putin la aer curat. Acest lucru va permite materialului sa respire, ceea ce va face ca rochia sa fie mai putin susceptibila la aparitia mucegaiului.

Obiecte necesare pentru aceasta operatiune

Daca ai ales sa faci singura toata treaba, vei avea nevoie de anumite obiecte speciale. De la kituri de consevare pana la saci de imbracaminte, exista destule optiuni care se vor potrivi bugetului si preferintelor tale. O alta optiune ar fi sa lasi depozitarea rochiei de mireasa in seama profesionistilor. Unele companii iti permit sa selectezi gradul de conservare pe care il doresti. Trebuie doar sa trimiti rochia unei asemenea companii, care o va curata, o va impacheta si ti-o va trimite inapoi. Astfel vei avea parte de rochia de mireasa pentru totdeauna.

Daca doresti sa depozitezi rochia de mireasa pentru o perioada mai scurta, atunci achizitioneaza cutii speciale de stocare. Sacii de imbracaminte sunt cea mai usoara optiune de depozitare si de asemenea cea mai ieftina. Poti gasi saci in diverse marimi, potriviti pentru orice tip de rochie, indiferent cat de voluminoasa este.

Conservarea si depozitarea corespunzatoare a rochiei de mireasa iti vor permite sa porti rochia din nou (la o aniversare speciala, de exemplu), sa o daruiesti fiicei tale cand se va casatori, sau sa o pastrezi ca pe un suvenir al nuntii tale. Salvarea rochiei iti va proteja investitia si iti va pastra amintirile intacte. Cand ziua nuntii s-a incheiat si luna de miere a luat sfarsit, nu uita sa tii cont de sfaturile de mai sus pentru depozitarea rochiei de mireasa.