Top 5 avantaje de a investi in serviciile SEO

Servicii SEO de calitate Servicii SEO

Mediul online a suferit schimbari semnificative de-a lungul ultimilor ani, dar SEO inca ramane unul din cele mai importante instrumente de marketing online. Daca vei investi in servicii SEO pentru business-ul tau online vei beneficia de nenumarate avantaje. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

1) Serviciile SEO aduc mai mult trafic organic

Site-urile care ocupa primele pozitii din motoarele de cautare au mai multe sanse sa atraga trafic organic. Asadar, ocupand o pozitie de top in Google, poti determina o crestere semnificativa a traficului organic pentru website-ului tau. In prezent, SEO presupune crearea de continut de calitate si o strategie de cuvinte cheie relevante pentru utilizatori. Apeland la serviciile SEO unei agentii profesioniste, iti vei imbunatati semnificativ CTR-ul (click-through-rate), lucru care se va traduce printr-o crestere organica a traficului.

2) Serviciile SEO ofera cel mai bun ROI dintre toate instrumentele de marketing online

Serviciile SEO ofera rezultate vizibile si cuantificabile, exprimate printr-un ROI (Return On Investment) impresionant, atat pentru business-urile de tip ecommerce, cat si pentru cele care nu vand direct online. O agentie ce ofera servicii SEO de calitate este capabila sa monitorizeze fiecare indicator de eficienta a strategiei SEO, de la evolutia pozitiilor in Google, la traficul de pe site, pana la rata de conversie. Cu ajutorul tool-urilor complexe de analytics, o agentie SEO are abilitatea de a analiza informatii relevante precum factorii demografici sau comportamentul de browsing al utilizatorilor care interactioneaza cu site-ul tau. Asadar, investind in servicii SEO de calitate, vei avea parte de numeroase avantaje pe termen lung, care se vor traduce intr-o crestere a ratelor de conversie, si implicit, a vanzarilor.

3) Serviciile SEO sunt cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor

SEO este unul din cele mai eficiente instrumente de marketing online, deoarece targeteaza utilizatoriii care sunt deja interesati de anumite produse si servicii din mediul online. SEO este un instrument de tip "inbound" care ajuta antreprenorii online sa economiseasca bani, spre deosebire de instrumentele de tip "outbound" din marketingul direct, precum telemarketingul. Chiar daca telemarketingul ramane in continuare un instrument folosit la scara larga, costurile presupuse sunt cu 61% mai mari decat in cazul unei strategii de tip inbound, precum optimizarea SEO. In plus, apeland la serviciile SEO, te asiguri ca traficul obtinut este unul compus in mare parte de o audienta deja interesata de produsele si serviciile pe care le oferi, lucru care te ajuta sa economisesti timp si bani.

4) Serviciile SEO contribuie la un website user-friendly

Optimizarea SEO nu ajuta doar robotii motoarelor de cautare sa iti identifice site-ul mai usor, ci face ca website-ul sa fie mai usor de navigat si pentru utilizatori. Pe langa crearea de continut de calitate si strategia de cuvinte cheie, optimizarea on page a website-ului presupune si rearanjarea arhitecturii site-ului, a design-ului si a link-urilor, cu scopul de a oferi utilizatorului cea mai placuta experienta de navigare posibila.

5) Serviciile SEO te ajuta sa construiesti brand awareness

Ocupand o pozitie de top in motoarele de cautare, site-ul tau nu va beneficia numai de cresterea traficului organic, ci si de o vizibilitate mai mare a brandului in mediul online, inspirand o incredere mai mare si ajutand la fidelizarea clientilor.

iAgency

Ramona Joita