Teava PPR – vezi sfaturile specialistilor Mesteru Manole

teava ppr teava ppr
Ce trebuie sa stim despre teava PPR

Polipropilena este un material plastic cu duritate ridicata, cu rezistenta mecanica mai mare. Pe piata materialelor de instalare, gasim trei tipuri de teava PPR: PPR simple (compuse dintr-un singur strat de polipropilena), tevi PPR cu insertii de aluminiu (instalate intre doua straturi de polipropilena) si materiale compozite PPR (fabricate in trei straturi de polipropilena), stratul intermediar este fibra de sticla sau fibra de carbon. Pentru echipamentele de apa calda si incalzire, utilizati tevi PPR sau insertii din aluminiu, in timp ce in apa rece se poate utiliza PPR simplu.

Avantaje recunoscute de experti

Unul dintre principalele avantaje pentru instalatori si proprietari atunci cand aleg teava PPR este usurinta instalarii si pretul. Daca luati in vedere pretul foarte accesibil si durata de viata de pana la 50 de ani, puteti alege acest produs.

In plus, produsele de tip tevi PPR au performante mai ridicate si sunt mai eficiente in ceea ce priveste flexibilitatea si usurinta de manipulare. Datorita coeficientului de transfer extrem de redus, acestea nu vor radia caldura din mediul extern, facandu-le cele mai potrivite pentru constructia de echipamente de incalzire si alte echipamente. Desi polipropilena este un polimer plastic, orice teava PPR are rezistenta la temperatura ridicata si punctul de topire al materiei prime este de aproximativ 160 grade Celsius.

Conducta din categoria tevi ppr este utilizata de experti in constructii pentru constructia de echipamente de alimentare cu apa si echipamente de incalzire.

Unde utilizam materialul

Pentru echipamentele termice ingropate in podea, expertii aleg sa foloseasca tevi ppr din cauza grosimii sale mari si a rezistentei bune la presiunea exercitata de sapa sau perete, deci nu ar trebui izolata in continuare din acest motiv. In mod similar, in sistemul termic conectat la sistemul de incalzire centrala, conducta ppr este, de asemenea, cea mai buna solutie, deoarece are o rezistenta ridicata la agentii corozivi prezenti in apa.

Informații de contact

Nume Companie

Mesteru Manole

Persoana de contact

Mesteru Manole

Telefon

0741238406

E-mail