Suspendata din statutul de sotie supravietuitoare, Carmen Palade ajunge sa o cheme in instanta pana si pe nora lui Dan Adamescu

Citata de fosta sotie a lui Dan Adamescu la o adresa la care nu mai locuieste de peste 5 ani, nora defunctului Dan Adamescu, Adriana Constantinescu, face cunoscut faptul ca familia Adamescu va sesiza urgent parchetul cu privire la abuzurile fostei sotii a acestuia, Carmen Palade - printre acestea numarandu-se ridicarea ilegala de la INML a trupului lui Dan Adamescu, santaj si declaratii false.

 

De asemenea o actionez in judecata civila pentru calomnie si minciuni pe fosta amanta si ulterior sotie, Carmen Palade (fosta Adamescu). Voi sesiza DNA cu privire la declaratia-indemn a doamnei Palade remisa catre stiripesurse.ro in data de 11 februarie 2017 cu privire la relatiile si protectia pe milioane de euro dintre ea si procurorii DNA. Astept cu nerabdare presupusa inregistrare a convorbirii dintre aceasta si sotul defunct, pe care il denigreaza astfel si il acuza de ilegalitati’’ declara Adriana Constantinescu.

Doamna Constantinscu citeaza apelul depus la divort de catre Dan Adamescu: „La data de 24.05.2003 ne-am casatorit la Monaco, in regim de separatie de bunuri, regim in care am convietuit in timpul casatoriei” si continua „ Reise clar faptul ca doamna Carmen Palade a avut statutul de AMANTA pana in data de 19.03.2002 cand Dan Adamescu a divortat de prima lui sotie, mama lui Alexander Adamescu, pentru a se casatori cu Carmen Palade (fosta Makie). Conform tuturor documentelor depuse, doamna Palade prin fiul ei, Rani Palade, detine strict hotelul Rex din Mamaia – bun primit cadou tot de la Dan Adamescu. Toate celelalte bunuri la care doamna Palade a facut si face in continuare referire sunt achizitionate inainte de casatorie, respectiv atunci cand aceasta avea statutul de AMANTA. In plus, domnia sa se face ca nu intelege diferenta dintre proprietatea personala si cea pe companie privata.

Potrivit fam. Adamescu, in data de 26 ianuarie 2017, Carmen Palade (fosta Adamescu) a ridicat trupul lui Dan Adamescu de la IML impotriva vointei familiei, nerespectand legea in vigoare. Conform art 926 alin 2. precum si incheierii de sedinta din data de 26 aprilie 2017 Alexander Adamescu continua divortul tatalui sau, Carmen Palade fiind suspendata din statutul de sotie supravietuitoare, respectiv mostenitor sezinar.

De asemenea la data de 11 Martie 2017, Carmen Palade (fosta Adamescu) a sustras si a prezentat presei ca fiind ‚dovezi’ registrele de intrare si iesire din Casa Aviatorilor nr. 104, acuzandu-ma in mod mincinos si calomnios pe mine desi dansa avea interzis accesul in imobil si la bunurile din acesta prin sentinta data pe fond in data de 3 martie, confirmata definitiv in data de 28 aprilie 2017”  afirma Adriana Constantinescu.

Atat Carmen Palade, cat si reprezentantul legal - avocatul Catalin Galan, au dat declaratii false atat in presa, cat si in fata organelor de cercetare, permitandu-si sa-i ameninte si sa-i santajeze pe angajatii firmei care administreaza locuinta din Blv. Aviatorilor. Redam astfel discutiile asa cum ele au fost prezentate live la Observator Antena 1 in data de 11 Martie 2017:

„Avocat Catalin Galan: Ma gandesc ca daca camionul pleaca…

Angajat: da…

Avocat Catalin Galan: Nu e bine pentru dumneavoastra

Angajat: De ce? Pentru mine?

Avocat Catalin Galan : Pentru ca se materializeaza infractiunea de furt.”

Familia Adamescu precizeaza ca, dupa interventia politiei, camionului – blocat pana atunci de reprezentantii doamnei Palade – i-a fost permisa plecarea cu bunurile trimise inspre conservare, in prezent locuinta fiind in pregatiri de reparatii si renovari.

Dreptul la libera exprimare este un drept fundamental. Dan Adamescu, pe intreg parcursul vietii, nu a dat niciodata vreun jurnalist in judecata, desi materialele defaimatoare curgeau doldora. Doamna Palade nu numai ca isi hartuieste fiul vitreg prin toate mijloacele posibile, insa a chemat in judecata multi jurnalisti care i s-au opus, doar pentru simplul fapt ca au prezentat adevarul. Aleg sa sustin demersul bunicului Dan si sa apar cu toata forta legala de care dispun orice jurnalist intimidat de pretentiile exorbitante ale fostei doamne Adamescu’’ – incheie Adriana Constantinescu.

Despre familia Adamescu:

Dan Adamescu a fost fondatorul The Nova Group, care deţine mai multe companii în România şi în afară ţării. Cetăţean german de origine română, după mulţi ani petrecuţi în Germania, unde a dezvoltat afaceri imobiliare şi comerţ de succes, a început să investească în România odată cu căderea regimului comunist. A susţinut România Liberă - portavocea anticomunistă a presei româneşti, a fost la cârma celei mai mari companii de asigurări - Astra Asigurări, a condus InterContinental şi Unirea Shopping Center şi a dezvoltat varii clădiri de birouri.

Alexander Adamescu, după studii şi practică în Germania, Franţa şi USA, a petrecut câţiva ani în România pentru a-şi ajuta tatăl în conducerea afacerilor. De 4 ani locuieşte la Londra, unde îşi exercită vocaţia de scriitor. A preluat conducerea The Nova Group şi continuă lupta pentru a afla adevărul despre persecuţia iniţiată împotriva tatălui său şi companiilor din grup.