Schimbare de management la Somfy România și Republica Moldova

Schimbare de management la Somfy România și Republica Moldova Somfy România

Somfy România, lider în automatizarea soluțiilor de umbrire și acces în locuințe și clădiri, dar și un jucător cheie în industria smart home, anunță schimbări la nivel de management începând cu 1 ianuarie 2024, moment în care Vlad Rovo, actualul Country Manager Somfy România și Republica Moldova va preda conducerea către Virgil Lixandru, Sales Manager Somfy România și Moldova, alături de care a planificat și implementat acțiunile de dezvoltare a companiei.


Începând cu 1 Ianuarie 2024, Vlad Rovo se va alătura echipei globale de Sales Excellence din cadrul Somfy Group, unde va fructifica experiența acumulată în cei peste 17 ani de activitate, pentru a implementa proiecte de digitalizare cu rol transformațional în activitatea echipelor de vânzări ale filialelor grupului. 


În perioada 2017 - 2023, sub managementul lui Vlad Rovo, compania a regândit abordarea locală, prin inaugurarea de noi puncte de lucru, extinderea acoperirii în teritoriu și modificarea fluxurilor logistice, a lansat pe piața locală soluțiile de casă inteligentă, precum și tehnologia IO-homecontrol, game de produse inteligente pentru supravegherea video și controlul temperaturii, două programe în care au fost înrolați partenerii specializați - Somfy Expert și Lead Management și a aderat în organizații cu focus pe eficiență energetică. 


Astăzi, compania și-a triplat cifra de afaceri, înregistrând 21,5 milioane de lei în anul 2022, are peste 4.000 de locuințe inteligente care sunt conectate prin platforma Somfy și peste 30.000 de dispozitive pe care acestea le controlează: sisteme de umbrire, automatizări de acces, senzori, termostate, camere video și echipamente compatibile de la parteneri industriali, conform datelor la nivel de Grup.


”Sunt mândru să las în urmă o echipă unită și bine pregătită, alături de care am construit o companie solidă, un business de trei ori mai mare astăzi față de momentul preluării, cu o infrastructură modernă și un grad ridicat de digitalizare, cu programe de loializare și de marketing pentru rețeaua de parteneri, cu procese și politici comerciale clare și transparente și, nu în ultimul rând, cu un brand awareness crescut în rândul consumatorilor. Virgil a fost alături de mine în ultimii ani și am convingerea că, sub îndrumarea lui, echipa Somfy România va continua și va accelera această poveste de succes, contribuind la creșterea gradului de siguranță, confort și eficiență energetică a locuințelor din România, într-un moment în care sustenabilitatea nu mai este o opțiune, ci un imperativ”, a declarat Vlad Rovo, Country Manager Somfy România și Moldova.


Din noua sa poziție, Virgil Lixandru va prelua, pe lângă responsabilitățile curente, și departamentul customer service, urmând să raporteze la nivel regional către Martin Salomé - Business Unit Manager Baltics & România, conform noii structuri organizaționale a companiei franceze. 


Începând cu anul viitor, Virgil Lixandru va coordona pe piața din România o echipǎ de 8 persoane, alǎturi de care va continua creșterea cifrei de afaceri, va consolida și dezvolta portofoliul de clienți și proiecte, urmărind să întărească poziția de lidership a companiei și să implementeze viziunea și valorile grupului: inovare constantă, centrarea pe client, bunăstarea echipei, sustenabilitate și excelență.


”Sunt onorat să preiau conducerea operațiunilor Somfy România și Moldova și voi continua eforturile de creștere și evoluție ale companiei alături de colegii mei, adaptându-ne constant la provocările industriei în continuă transformare. Concret, urmăresc să ne menținem o creștere profitabilă, să ne întărim relațiile cu partenerii de business, să continuăm digitalizarea proceselor, să aducem sustenabilitatea în toate zonele companiei, să creștem echipa și să integrăm tehnologiile și soluții inteligente Somfy în cât mai multe proiecte rezidențiale și comerciale”, a declarat Virgil Lixandru, Sales Manager Somfy România și Moldova.


În ultimii 4 ani, Virgil a coordonat vânzările companiei din poziția de Sales Manager Romania & Rep. Moldova, contribuind la dezvoltarea parteneriatelor stabile și de încredere cu clienții Somfy, dar și la creșterea proiectelor comerciale de pe plan local. 

Înainte de a se alătura companiei Somfy, acesta a acumulat o experiență de aproximativ 15 ani în vânzări, business development și marketing în cadrul mai multor companii din industrie.