S-a deschis sezonul de parașutism! Salturi cu parașuta la 4000 de metri la aerodromul Clinceni

Salturi cu parașuta la 4000 de metri la aerodromul Clinceni Salt cu parașuta TNT Brothers

Asociația Club Sportiv TNT Brothers a dat startul unui nou sezon de parașutism, în cadrul aerodromului Clinceni, lângă București (la 16 km de centrul orașului în direcția Alexandria). Toți cei care vor să aibă parte de o experiență inedită și plină de adrenalină, vor avea posibilitatea să sară cu parașuta în tandem la 4000 de metri. De asemenea, din acest weekend încep cursurile pentru noii parașutiști ai sezonului 2024.

Saltul cu parașuta în tandem este cea mai simplă modalitate de a experimenta intensitatea căderii libere la 200 km/h și libertatea zborului cu parașuta. Fără a fi necesară o pregătire prealabilă, această experiență îți oferă ocazia de a fi ghidat pas cu pas de un profesionist printr-o aventură memorabilă. După efectuarea instructajului, avionul va urca la 4000 de metri în aproximativ 15 minute, iar pe tot parcursul saltului pasagerul va fi strâns legat de instructor. Din momentul părăsirii avionului, căderea liberă va dura aproximativ un minut, unul dintre cele mai palpitante momente datorită vitezei de până la 200km/h. La altitudinea de aproximativ 1600 de metri, instructorul va deschide parașuta și o va pilota în aer 5-6 minute până la aterizare, când pasagerul se poate bucura de view-ul capitalei.


Școala de parașutism

În cadrul aerodromului Clinceni, cei care vor să învețe să sară cu parașuta pot participa la cursurile de parașutism în scopul licențierii. Pregătirea se realizează prin metoda Accelerated Freefall (AFF), cea mai rapidă şi sigură metodă de progresie în paraşutism, iar licența obținută este recunoscută la nivel internațional. Pentru prima sesiune din sezon, toate locurile au fost ocupate, înregistrând un număr record de înscrieri. Următoarea sesiune va începe pe 9 mai, mai multe informaţii puteți afla pe site-ul si conturile de social media ale TNT Brothers.

 

Sezonul de zbor începe cu rezultate excepționale în parașutism! Primul salt în formație deasupra Cercului Polar de Nord realizat de o româncă!

În data de 22 martie 2024, românca Oana Oros alături de alți patru parașutiști olandezi au efectuat un salt cu parașuta deasupra Groenlandei, realizând o formație de 5 parașutiști în cădere liberă, cea mai mare formație efectuată deasupra acestui teritoriu, în condiții de vreme extremă. Acesta este primul salt civil cu cădere liberă deasupra Groenlandei.

“Elicopterul AS 350 ne-a dus la o înălțime de 3000 de metri, iar apoi am sărit în gol, simțind frigul extrem al acestei regiuni îndepărtate. Temperatura de -35°C nu a reprezentat o problemă pentru mine, deoarece am fost complet captivată de priveliștea uimitoare de sub mine. Groenlanda este cu adevărat o bijuterie a naturii și sunt onorată să fac parte din primul grup care a făcut un salt aici”, a mărturisit Oana.

Oana Oros este instructor de parașutism și unul dintre cei mai valoroși membri TNT Brothers. Cu un activ de 1900 de salturi, deține recordul național de cea mai mare formație secvențială în cădere liberă din România și recordul național de formații verticale în cădere liberă, recorduri desfășurate la Clinceni, în cadrul clubului sportiv TNT Brothers. A participat inclusiv la recordul național de formații verticale în cădere liberă din Germania și Olanda. De asemenea, alături de Alina Sime (fondator Girls can Fly) și Cornelia Mihai (prima femeie din lume multiplu medaliată la canopy piloting) organizează evenimentul anual Girls can Fly, care are o contribuție majoră în dezvoltarea parașutismului și a comunității de parașutiste din România.


Informații de contact

Nume Companie

TNT Brothers

Persoana de contact

Ioana Dadiciu, comunicare

Telefon

0728292632

E-mail