Retete sanatoase cu seminte chia

Indiferent dacă căutați să vă îmbunătățiți sănătatea digestivă, să stimulați metabolismul sau să adăugați o altă sursă de acizi grași sănătoși la dieta dvs., semințele de chia au un rol principal. Există o mulțime de beneficii cu privire la rețetele cu semințe chia: sursa lor ridicată de fibre, capacitatea de a vă ajuta să vă mențineți pe deplin, beneficiile pe care le oferă pentru sănătatea cardiovasculară și digestivă.

Un alt lucru grozav despre utilizarea semințelor de chia în deserturile de casă, gustări și mâncăruri laterale? Acestea au un conținut redus de calorii - mai ales atunci când luați în considerare toate beneficiile lor.

Dacă te-ai străduit să găsești modalități de a folosi acea pungă mare de semințe de chia pe care ai cumpărat-o recent, aici sunt enumerate rețete minunate cu seminte chia pe care le poți transforma din nou și din nou, pentru a obține aceste semințe sănătoase în dieta ta in fiecare zi.

REZERVELE DE SEMINȚE CHIA: Mic dejun și gustări

1. Căpșuni și cremă de budincă cu seminte Chia

Budinca cu seminte Chia este o schimbare perfectă pentru pâinea procesată sau orezul, care sunt încărcate cu carbohidrați rafinați și calorii goale. Semințele de Chia au capacitatea de a absorbi apă și de a forma o substanță asemănătoare gelului, care seamănă foarte mult cu alte budinci, care pot fi unele dintre favoritele tale din copilărie.

Cerul este limita când vine vorba de rețetele de sămânță chia pentru prepararea de budincă sănătoasă pentru micul dejun, dar această combinație de nucă de cocos, căpșuni și lamaie este o combinație perfectă de dulce și acrisor.

2. Clatite din proteine de cocos si seminte Chia

Clătitele făcute cu făină de nucă de cocos și învelite cu un fulg de nucă de cocos nealcoolizat adaugă ceva diferit în ceea ce privește gustul, decât clatite dvs. obișnuite.

Adăugarea de proteine din zer de vanilie de bună calitate și de semințe de chia stimulează proteina și fibrele satisfăcătoare în acest mic dejun, astfel încât să rămâneți plini și concentrați până la prânz. Acestea ar fi o modalitate foarte bună de a le face pe plac copiilor dvs. intr-un mod sanatos – caci, carui copilul nu-i place clatitele?

3. Baton de proteine din semințe Chia si Quinoa

Multe batoane de proteine ambalate conțin o listă cu ingrediente prelucrate care cauzează frecvent probleme digestive și multe altele. Asigurați-vă în schimb propriile batoane de proteine, deci aveți întotdeauna o opțiune sănătoasă pentru micul dejun pe gust, sau ceva ce vă puteți păstra în pungă ca o gustare după-amiaza de umplere. Înlocuiți agavele din această rețetă cu miere locală brută, unul dintre ingredientele pentru reducerea inflamației, pentru a furniza vitamine și minerale.

4. Budinca din portocală si seminte Chia

Portocalele și alte fructe citrice ar trebui să fie prezente în fiecare bucătărie. Acestea sunt una dintre alimentele cele mai ridicate în vitamina C, care sporește imunitatea, ajută la vindecarea infecțiilor și acționează ca un puternic antioxidant. Citricele sunt chiar minunate pentru pielea ta. Extractele de vanilie aduc un plus deosebit pentru orice budinca chia, pentru că este stabilă pe rafturi, are un conținut scăzut de calorii, dar are o aromă foarte mare . Extractul de vanilie pură este o modalitate foarte bună de a aduce dulceața în rețetele cu seminte chia fără a mai fi nevoie să adăugați zahăr suplimentar.

 

Informații de contact

Persoana de contact

Alexandru