Protest - Mişcarea “Iubim România”

sigla organizatiei sigla organizatiei

Cum Deo pro patria - Cu Dumnezeu pentru Ţară! 

           

Mişcarea “Iubim România”


Comunicat de presă

 

 

Mişcarea “Iubim Romȃnia” (M.I.R.) - ȋn calitatea asumată imprescriptibil de gardian al respectării Constituţiei, al drepturilor omului şi de avertizor implacabil al derapajelor şi abuzurilor instituţionale, emite prezentul comunicat de presă:

 

-                     Profund afectaţi – ca orice cetăţean din această ţară – de disoluţia politică şi administrativă ce persistă de peste un sfert de secol şi care viciază grav destinul Romȃniei, membrii M.I.R. solicită public o evaluare/recalibrare ȋn regim de urgenţă a tuturor competenţelor profesionale ale persoanelor de decizie la nivelul Guvernului, a ministerelor, a instituţiilor finanţate de la bugetul de stat.

-                     Factorul politic, prin incompetenţă, lipsă de moralitate dar ataşat profund ȋntereselor meschine (personale sau de grup) este principalul vinovat de tot declinul economic şi social actual.

Este foarte greu de identificat un domeniu de activitate, chiar şi ȋn zona privată, care să nu fie cangrenat politic.

Instituţiile, ȋn special cele de forţă, lucrează ȋn folosul oricui, mai puţin a cetăţeanului romȃn, plătitor de taxe şi impozite.

Abuzurile şi ȋncălcările Constituţiei care se petrec chiar şi la cel mai ȋnalt nivel demonstrează indubitabil că establishmentul dȃmbovitean nu mai are nicio legătură cu naţiunea şi cu ordinea de drept.

Insecuritatea socială şi financiară afectează mai mult de 70% din populaţie.

Date statistice şi nu aprecierile noastre (aparent subliective) devoalează “superlativele” ticăloşiei politice din ultimii 32 ani, fapt ce a poziţionat Romȃnia ȋn topul celor mai ruşinoase clasamente:

§ România deţine locul 1 în Uniunea Europeană ca pondere a celor care muncesc şi tot se află în pragul sărăciei;

§ România se menţine pe locul 45 din 163 de ţări şi pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit studiului Indicele de Progres Social 2020 privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială, realizat de organizaţia nonprofit Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte (perioada pandemică a accentuat acest declin);

§ Avem cele mai mari preţuri la energie din UE – chiar dacă suntem şi producători – iar populaţia se numără printre cele mai sărace din Europa.

 

Din păcate pentru noi toţi, această infamă enumerare poate continua nepermis de mult!

Iar, ca şi cum toate cele prezentate mai sus nu ar fi suficiente, peisajul social romȃnesc este suprasaturat de dovezi ale abuzurilor şi incompetenţei celor PLĂTIŢI să apere legea.

Toate instituţiile statului au fost supuse unui teribil proces de deprofesionalizare!

Asistăm sideraţi la a avalanşă de dovezi care atestă că romȃnii nu se mai simt ȋn siguranţă ȋn ţara lor. Romȃnia a devenit fieful coruptiei, al clanurilor interlope/mafiote puternic susţinute de factorul politic şi de conducători din serviciile secrete.

 

Este momentul să spunem GATA! Ajunge!

 

Tot mai puţini romȃni ȋnţeleg care mai este rolul statului ȋn această disoluţie social-economică.

Ne dorim o clasă politică de elită, o administraţie eficientă şi o profesionalizare efectivă a instituţiilor.

Facem un apel către toate entităţile responsabile să ȋşi unească eforturile şi să ofere romȃnilor o ţară demnă, prosperă şi coezivă, aşa cum aceştia o merită!

 

Nu uitaţi să Iubiţi Romȃnia oriunde v-aţi afla!

 

Fondatorii M.I.R.                                                                                      Bucureşti

     

      14.01.2022