Proiectul DEMOS- a patra intalnire transnationala

Incurajarea participarii active Fotografie de grup parteneri proiect

In perioada 16-19 septembrie 2019, a avut loc la Stockholm, Suedia, a patra intalnire transnationala a proiectului DEMOS- Democracy and Equality Matters for our Society - Political participation. Evenimentul a fost gazduit de catre Arbetarnas Bildningsförbund din Stockholm si a reunit partenerii proiectului din Austria, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, Finlanda, Irlanda, Bulgaria si Romania.

Proiectul DEMOS are ca si scop cresterea gradului de participare activa in societate a indivizilor, in special cel al participarii politice.

La intalnirea de la Stockholm au avut loc urmatoarele activitati:

  • Prezentarea raportului cu analiza de nevoi de catre partenerul din Finlanda
  • Prezentarea raportului cu analiza de nevoi de catre partenerul din Suedia
  • Prezentarea d.nei Helen Pettersson, membru al Parlamentului suedez si presedinte a organizatiei gazda, cu privire la stadiul actual al sistemului politic din Suedia
  • Prezentarea d.nei Git Sundberg, ABF Gästrikebygden cu privire la cateva metode specifice de formare a adultilor (“study circles”) care pot fi aplicate in actiunile de constientizare si educare in domeniul democratiei si a cetateniei active .

Analizele de nevoi au ca si scop identificarea nevoilor grupului tinta vizat de proiect, si anume a persoanelor cu risc de excluziune sociala, care urmaresc identificarea actiunilor celor mai potrivite care sa contribuie la cresterea nivelului de implicare in societate a acestora.

Un alt obiectiv al intalnirii a fost acela de a impartasi si de a oferi actualizari privind ideile individuale de proiect ale fiecarui partener si eforturile acestora de a spori angajamentul civic si constientizarea politica.

Urmatoarea intalnire a proiectului DEMOS va avea loc la Limerick, Irlanda, in luna decembrie 2019.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la tel. 0729 729 342.

Acest proiect este co-finantat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Informații de contact

Nume Companie

SC Media Partners SRL

Persoana de contact

Anca Sanda, Director

Telefon

0729729342

E-mail