Proiecte mici, proiecte mari, un numitor comun: soluții de la AluKönigStahl

Proiecte mici, proiecte mari, un numitor comun: soluții de la AluKönigStahl Proiecte mici, proiecte mari, un numitor comun: soluții de la AluKönigStahl

AluKönigStahl, lider pe piața sistemelor din aluminiu și oțel a îndeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care și le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifră de afaceri peste 20,4 milioane de euro.

Anul 2020 și pandemia au adus schimbări în toate domeniile, inclusiv în industria construcțiilor. Alukönigstahl, cu o vechime de 25 de ani pe piața din România, a trebuit să se adapteze de la un moment la altul la noile condiții, modificând inclusiv procesele de lucru. Lucând în echipă, am reușit întotdeauna să găsim soluții eficiente la provocările apărute, spune Attila Beer, Administrator al AluKönigStahl.

Printre obiectivele realizate anul care a trecut se numără consolidarea echipei, reorganizarea logistică, eficientizarea proceselor și a fluxului de supply chain, precum și digitalizarea cât mai multor activități. Compania investește în mod constant pentru a răspunde așteptărilor clienților săi, motiv pentru care a reconfigurat depozitul din Jilava, a achiziționat sisteme de depozitare noi și adecvate unui flux rapid de activitate și a implementat o serie de sisteme moderne de gestiune. Dintre acestea pot fi menționate: locații și coduri de bare pentru identificarea corectă și trasabilitatea produselor, scannere portabile pentru creșterea eficienței și scăderea riscurilor de manipulare incorectă. Procesul de eficientizare a activității logistice va fi continuat și în 2021 prin implementarea unui ERP adaptat cerințelor și dinamicii companiei. În ceea ce privește investiția în digitalizare, ne mândrim cu dezvoltarea platformei digitale proprii AKS Connect, unde clienții noștri pot plasa comenzi și pot urmări online statusul livrărilor pentru fiecare articol, în orice moment.

„Astfel, ne asigurăm că și anul acesta vom reuși, în ciuda pandemiei, să gestionăm rapid posibile blocaje de aprovizionare și să respectăm termenele de livrare către toți partenerii din țară. Indiferent de mărimea proiectului de construcții, vom fi alături de clienții noștri cu soluții și cu o gamă extrem de diversă de produse, potrivite pentru proiecte de toate categoriile, fie ele rezidențiale sau comerciale, prin livrare promptă și servicii premium, de la finisarea suprafețelor, până la programe de calcul specializate pentru produsele noastre, completează Attila Beer, Administrator AluKönigStahl.

Și în 2020 ne-am implicat în proiecte atractive. Anul a început cu finalizarea Ana Tower cu cei 12,000 mp de perete cortină. Chiar dacă încă așteptăm unele proiecte care urmau să înceapă in 2020, soluțiile noastre de sisteme arhitecturale au fost livrate la proiecte precum U Center din București cu 13,000 mp de perete cortină FWS 50 și tâmplărie din aluminiu cu izolație termică superioară, sau Offices Jiului 8 în care am integrat tâmplarie Schüco AWS/ ADS și 17,500 mp de perete cortină FWS 50. Alte proiecte, precum Banca Transilvania – sediul Central din Cluj - Napoca, Millo Offfice și Tandem Office din București folosesc soluții arhitecturale Schüco. În Timișoara clădirea de birouri Continental are ferestre AWS 65 cu acționare mecatronică Schüco AvanTec SimplySmart și uși vitrate rezistente la foc.

În domeniul rezidențial, am fost implicați în realizarea a peste 5000 de apartamente midle și high class, cum ar fi proiectele Luxuria Residence și Cloud 9 Resicdence care au ferestre AWS 70.HI și uși ADS 70.HI, foarte bine izolate din punct de vedere termic. De asemenea, ne mândrim cu faptul că suntem implicați în multe alte proiecte care au început în 2020 la nivel național, dintre care menționăm: Wings Residence Cluj, Sea On & Lake On Mamaia, Nordis Residence, Tomis Park Constanța, Banat Art of Living din Timișoara. Soluțiile noaste au fost utilizate si pentru alte tipuri de proiecte, precum Bazinul Olimpic din Târgul Mureș, Piața Sudului din București, sau Complexul sportiv Sepsi OSK din Sfântul Gheorghe (pentru care am livrat uși rezistente la foc). Un domeniu nou și o temă interesantă este renovarea monumentelor istorice, de exemplu Mănăstirea Dragomirna și Biserica Domnița Bălașa din București, obiective la care soluțiile de tâmplărie izolată din oțel Jansen au avut succes.

Anul 2021 regăseşte compania pe o poziţie competitivă solidă, cu perspective de creştere, în pofida provocărilor actuale. La începutul lunii februarie, am lansat platforma online i.NNOVATIONNOW pentru a sprijini activitatea de pregătire profesională online a partenerilor noştri. Platforma cuprinde toate noutăţile în materie de produse și cele mai importante servicii oferite de Schüco, Jansen şi Warema, prezentate într-un mod distractiv și informativ, în cadrul căreia partenerii AluKönigStahl pot parcurge prezentări de produse, pot participa la tururi tematice virtuale şi webinarii. 

În 2020, AluKönigStahl a aniversat un sfert de secol de activitate în România, perioadă în care s-a impus ca un etalon de excelență și creativitate în industria în care activează. În cei 25 de ani de activitate din România, AluKönigStahl România a asigurat cele mai eficace soluții tehnice şi a realizat peste 5.000 de proiecte şi construcții reprezentative, precum: Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iaşi, Cluj şi Timişoara. Nivelul de expertiză al companiei și atenția pentru eficiența soluțiilor și sistemelor pe care le propune, transformă Alukönigstahl într-un partener de încredere atât pentru investitori, cât și pentru arhitecții care doresc să implementeze soluții inovatoare pentru uși, ferestre sau pereți cortină.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitaţi site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro și paginile sale de Facebook, LinkedIn şi Instagram.