Premium Porc Group a investit 17.500 de euro in dotarea unui laborator IT al unei scoli din Vrancea

Inaugurare laborator IT Inaugurare laborator IT

Focsani, 25.03.2019: Premium Porc Group, al doilea cel mai mare crescator de porcine din Romania, a investit 17.500 de euro pentru dotarea si renovarea laboratorului IT al Scolii Nereju, in urma castigarii concursului „Bursa Proiectelor Scolare”, organizat de grup.

In cea de a sasea editie a concursului, echipa Scolii Nereju din judetul Vrancea, sub titulatura Eroii Reciclarii, s-a remarcat in fata juriului si a publicului prin dorinta incredibila de a face o schimbare in comunitate si de a curata mediul inconjurator de deseuri.

„Din 2016, la nivelul unitatii noastre, se desfasoara periodic actiuni de colectare selectiva a deseurilor, ajungand astfel sa totalizam peste 8,4 tone de deseuri ce au fost preluate de firme specializate pentru a fi reciclate. Au fost organizate ample activitati de constientizare a efectelor negative produse de poluare asupra mediului inconjurator”, a afirmat profesor coordonator, doamna Mirela Maciuca.

Inaugurarea laboratorul IT a avut loc ieri, 25 martie, in prezenta autoritatilor locale: doamna Subprefect Cristina Stoica, domnul Inspector Scolar Adjunct Aurel Selaru, domnul primar al localitatii Nereju, Toader Gemanas.

„Cu gesturi marunte construim generatii marete” - sloganul castigatorilor

Pentru o localitate cu cateva mii de locuitori, aceasta reusita reprezinta o adevarata mobilizare de forta si o dovada a angajamentului echipei (clipul campaniei il puteti viziona aici). Cei sapte elevi, sub indrumarea profesorului coordonator, au dovedit ca „Fara plastic, e fantastic”, tema acestei editii a concursului, prin care Premium Porc si-a propus sa atraga atentia asupra problemelor mediului inconjurator si importantei protejarii acestuia.

„Viitorul la Nereju incepe cu dreptul! Prin sprijinul Premium Porc Group, care investeste in scoala vranceana, se pun bazele educatiei formale, cat si ale educatiei ecologice”, mai spune profesor coordonator, doamna Mirela Maciuca.

Investitia in educatie este unul dintre pilonii Premium Porc Group, ca parte din politica de CSR asumata de grupul de firme. Prin finantarea de 17.500 de euro, a fost renovat laboratorul IT al Scolii Nereju si dotat cu tehnologie, care sa faciliteze integrarea componentei digitale in procesul educational, ducand astfel invatarea la un alt nivel. Pentru scoala, noul laborator va insemna inca o data alinierea la standardele europene, in vreme ce, pentru elevi, va crea noi oportunitati, intr-o comunitate in care accesul la tehnologie este in continuare limitat. Astfel, copiii vor putea invata cu ajutorul tablei interactive si a laptopurilor primite si vor putea performa in orice domeniu si-ar dori sa activeze.

„Bursa Proiectelor Scolare”, din grija pentru comunitatile noastre

„Bursa Proiectelor Scolare” este un concurs anual organizat de Premium Porc Group, ca parte din politica de implicare efectiva in cresterea standardelor de viata in comunitatile in care activeaza. Prin acesta, grupul sprijina comunitatea locala si doreste sa incurajeze copiii sa recicleze, unul dintre pilonii Premium Porc Group fiind investitia in educatie.

„Ne bucuram sa venim in sprijinul comunitatilor locale si sa aducem plus valoare zonelor in care operam. Implicarea in actiuni sociale a devenit o prioritate pentru grupul nostru, iar succesul actiunilor realizate pana in prezent ne motiveaza sa dezvoltam si mai multe proiecte. De la un an la altul, concursul «Bursa Proiectelor Scolare» se bucura de un numar tot mai mare de participanti, iar acest fapt constituie o motivatie in plus pentru noi sa continuam proiectul, sa sprijinim cat mai multe scoli din judetul Vrancea si sa facem o diferenta in comunitatile locale”, au punctat reprezentantii Premium Porc Group.

La editia aceasta, „Bursa Proiectelor Scolare” s-a bucurat de un numar - record de participanti: 24 de echipe, 192 de participanti si peste 1.000 de sustinatori (imagini de la eveniment). Dupa anuntarea urmatoarei editii, multe scoli din zona Vrancea si-au afirmat deja interesul de a participa. In cei sase ani de cand organizeaza acest concurs, Premium Porc Group a dotat 4 laboratoare IT in scolile din judetul Vrancea, primele trei primind 14 statii PC cu licente Windows si Microsoft Office, un laptop, o tabla interactiva si o imprimanta, pe langa renovarile necesare salii (schimbate retelele electrice, reparatii, vopsit, mobilier nou etc).

Despre Premium Porc Group

Grupul de companii Premium Porc a fost infiintat in anul 2006 si activeaza intr-un sistem dezvoltat pe verticala, avand o experienta vasta in administrarea fermelor de porcine in ritm intensiv, cu tehnologie si know-how danez. Detinut de DCH International, grupul de firme a raportat o cifra de afaceri de peste 60 milioane de euro in 2018 in Romania, prin cele 9 ferme proprii din judetele Vrancea, Constanta, Olt, Sibiu si Braila. In prezent, este al doilea cel mai mare crescator de porcine din tara noastra, cu un efectiv de peste 600.000 de capete.

Date de contact: Georgiana Vlad, Coordonator proiect (0799 305 785, [email protected])