POVESTI DIN POD - Pentru copii de 6-10 ani -31 martie, ora 11

Atelier de lectura si teatru participativ, in mansarda Scolii Step by Step, str Cezar Bolliac nr. 42 (langa strada Delea Noua/Piata Alba Iulia).

Sustinut de Andreea Bolovan si Daniela Miscov.

Atelier realizat in parteneriat cu Scoala Step by Step si Gradinita Bambi.

Vom spune <Ascunzatoarea din pod>, scenariu dupa povesti de Cornelia Funke.

Oare cum se joaca doi copii, o fata si un baiat, atunci cand nu sunt la calculator? Oare ce isi doreste un baiat care a fost pedepsit sa petreaca ziua in pod? La ce viseaza o fata considerata <tocilara>? Cum ar putea sa comunice doi copii si sa se joace impreuna altfel decat la calculator?

Aceasta este tema si provocarea noastra.

Vom vorbi despre ascunzatori, secrete, descoperiri, pornind de la o intamplare simpla, despre doi copii care invata sa-si invinga frica si sa se joace in pod, locul unde totul e mai usor... Vom spune povesti noi sau reinventate, avand ca tema timpul liber, cum si-l pot petrece baietii impreuna cu fetele, invatand altfel, distrandu-se, si abordand subiectele lor preferate. Spectatorii vor interactiona cu povestea si personajele, comentand si propunand teme proprii.

In partea a doua a atelierului vom da frau liber imaginatiei si vom face jocuri de rol, improvizatii teatrale, folosind podul real ca decor si provocare, pentru a crea alte situatii, in mod creativ.

"Dan: Nu am cu cine sa ma joc. Hm, ce loc de pedeapsa, in pod. "Iti dau drumul cand te-ai racorit." Ce crede, ca o sa ma sperii? Imi vine sa plang, dar n-o sa plang. Si ce daca-i intuneric? Nici nu mi-e frica. Dar nu se aude niciun zgomot. Hm, ia mai bine sa citesc. Ei poftim, s-a ars becul. Ce aiurea! Nici nu mi-e fricaaaa!aaa, ce se aude...?

Andreea : Cum de stai in intuneric?.

Dan : S-a ars becul. Ce cauti aici? Cine te-a trimis?

Andreea : Ce-ti pasa ? Important este ca am venit sa stau cu tine. Sau iti place sa stai singur in pod?"

 

Biletul : 35 lei/ copil si ]nsotitor. Numar maxim de participanti : 15 familii.

Participarea se face numai cu rezervare.

Durata : 1 ora

Rezervari la adresele: [email protected] sau [email protected], tel. 0724 554 199