Polita PAD: asigura-ti casa de vacanta, ca sa mai ai unde merge in concediu

Polita PAD reprezinta acea asigurare obligatorie a locuintelor de care multi au auzit, deja, din anul 2008 incepand, cand a fost reglementata de Legea 260/2008. In timp, persoanele care aveau casa de vacanta ori locuinta de serviciu, spre exemplu, au inteles importanta unei asigurari PAD. Astfel, o polita PAD  facuta la timp te scapa de multe probleme care pot aparea din cauze naturale.

Asigurarea PAD: e nevoie de o firma de asigurari serioasa

Asigurarea PAD este indicat sa se incheie apeland la serviciile profesionale ale unei firme de asigurari serioasa. Din fericire, exista astfel de firme de asigurari care, mai mult, sunt si membri fondatori ai Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor. De asemenea, este recomandat sa aiba si autorizatie de incheiere a politelor PAD, de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

·      Asigurarea PAD este valabila pentru toate cladirile care pot fi locuite, cum ar fi: locuinta de necesitate, pentru cazare temporara, locuinta de serviciu, locuinta de interventie, locuinta sociala, locuinta de protocol si, bineinteles, locuinta de vacanta.

·       Pentru a fi mai usor de vazut care sunt spatiile considerate locuinte, acestea au fost stabilite si clasificate dupa Legea 260/2008. Astfel, exista locuinte de tip A si locuinte de tip B. In cazul primelor, este vorba despre constructiile ce au structura de rezistenta realizata din metal, beton armat sau lemn, cu peretii de la exterior realizati din caramida arsa, piatra sau alte materiale care au rezultat dintr-un tratament chimic sau termic ori ambele, combinate.

·      Locuintele de tip B reprezinta toate constructiile care au peretii exteriori dintr-un material ars, cum este caramida, sau nesupus tratamentelor termice si chimice. In cazul locuintelor tip A, suma asigurata in urma incheierii unei polite PAD anterioare dezastrului este de 20 000 EUR. In cel de al doilea caz, e vorba de suma de 10 000 EUR.

·        Polita PAD, adica polita obligatorie a locuintelor, acopera numeroase riscuri de dezastre naturale, care exista in fiecare moment, dar care nu sunt chiar atat de luate in serios. Printre riscurile care au acoperire cu polita PAD se regasesc urmatoarele: cutremur, inundatii si alunecari de teren.

·     Cutremurul este acea miscare seismica brusca a scoartei terestre care are loc din cauza unui dezechilibru fizic ce s-a produs in interiorul scoartei. Originea poate fi: tectonica, vulcanica sau de prabusire.

·         Inundatiile reprezinta acele acoperiri ale portiunilor de uscat cu apa, dupa ce a avut loc o revarsare peste bazinele de apa, a marginilor cursurilor de apa, ruperea malurilor, a digurilor sau, cel mai frecvent, precipitatii abundente.

Cel de al treilea caz de dezastru natural in urma caruia locuinta poate suferi foarte mari avarii il reprezinta alunecarile de teren. Acestea sunt cauzate de miscarea pamantului, sau apar din cauza eroziunilor naturale sau a miscarilor tectonice.

Prima de asigurare PAD

La o firma de asigurare cu prestanta in domeniu, prima de asigurare PAD poate fi de 20 EUR, pentru locuintele tip A, si de 10 EUR, pentru locuintele tip B. Pentru informatii complete referitoare la cum sa iti inchei simplu o polita PAD, care sunt avantajele exacte si de ce nu trebuie sa amani incheierea uneia, afli intrand pe site-ul unei firme de asigurari care incheie online astfel de polite. Acolo, reprezentantii te vor ajuta, cu siguranta, sa iei decizia cea mai buna.

Informații de contact

Nume Companie

Gothaer

Persoana de contact

Echipa Gothaer.ro

Telefon

021.200.00.00

E-mail