Platbanda – cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le cunosti!

platbanda platbanda

Experienta in domeniul constructiilor i-au invatat pe experti ca platbanda este unul dintre cele mai dure materiale folosite in aceasta sfera. Gratie caracteristicilor pe care le confera, putem spune ca acesta este considerat un material dur si rezistent. Afla si tu mai multe despre aceasta categorie si vezi cum iti poate imbunatati viitoarele proiecte!

Unde vei intalni cel mai des platbanda? 

Avand in vedere ca platbanda este un material confectionat din otel de cea mai buna calitate, aceasta este utilizata la scara inalta in special in domeniul industrial, dar se regasesti si in alte proiecte mai mici, de regula introduse in structurile metalice.

Gama Marola e aici: https://marola.ro/235-platbanda

Modul de prelucrare a acestui material de constructie ii confera proprietati diferite. Desi in ambele se regasesc otelul ca materie prima, procesul de laminare il diferentiaza si ii confera moduri diferite de utilizare. Astfel, in cazul in care platbanda este obtinuta prin laminare la cald, banda formata din otel va fi plata, dar cu marginile rotunjite. Desigur, in cazul laminarii la rece, marginile vor fi opuse, respectiv perfect drepte, iar banda va fi nevoita sa treaca prin procesul de rulare la rece.

Care sunt proprietatile rezultate in functie de procesul de obtinere?

Platbanda are o serie de proprietati si caracteristici obtinute in functie de procesul de productie la care este supusa. Gratie acestuia, specialistii sunt de parere ca este flexibila si versatila pentru mai multe tipuri de proiecte, rezultatele fiind intotdeauna cele asteptate.

Astfel, este un produs ideal pentru toti mesterii care acorda atentie la detalii si sunt adeptii unei executii concrete si precise. Principalul avantaj este ca poate sa fie implementat cu usurinta in orice tip de proiect, fiind usor de instalat, usor de perforat si de lipit si foarte rezistent. Rezistenta pe care o detine este ideala in fata agentilor corozivi si in fata factorilor externi sau a conditiilor meteo nefavorabile.

Este un material usor de manevrat si extrem de util cand vine vorba de utilizare. Acesta poate sa fie taiat si montat dupa bunul plac fara a intampina probleme, fiind un material conceput pentru a-ti usura munca de fiecare data cand vei avea nevoie.

Informații de contact

Nume Companie

MAROLA

Persoana de contact

MAROLA

Telefon

0744377695

E-mail