Pilotele din puf de gasca - cum sa le ingrijiti?

pilote si perne de pat pilote si perne de pat

Perne din puf de gasca - ingrijirea zilnica


In fiecare zi scuturati perna pentru ca puful sa fie distribuit in mod uniform si perna sa fie umflata si moale. Este foarte usor, nu aveti nevoie de mult timp. Cand va treziti, pur si simplu scuturati perna de 2- 3 ori de la un capat la altul si asta este tot.
Folositi o fata de protectie a pernei. Pe aceasta spalati-o frecvent (conform regulii generale, o data pe saptamana) in apa fierbinte. Acest lucru ajuta la indepartarea uleiurilor corporale, a transpiratiei si a altor grasimi de pe fata de perne, blocand ajungerea lor in zona continutului din puf de gasca. In plus, astfel veti contribui la prelungirea duratei de utilizare a pernei.

Pernelor din puf de gasca le place sa fie uscate. Ele rezoneaza cu spatiile cu umiditate scazuta. Deci daca locuiti intr-o regiune foarte umeda si aveti un aparat de aer conditionat, va fi benefic pentru perne sa-l porniti ca sa uscati aerul din camera.

Daca descoperiti ca perna isi pierde din fermitate si rezistenta, puneti-o in uscator, setati un nivel de caldura mic si lasati-o sa isi revina. Altfel mai puteti sa o scoateti afara la soare, daca vremea este frumoasa si insorita (umiditate scazuta). Daca aceste lucruri nu revigoreaza perna din puf de gasca, cel mai probabil necesita spalare.

Cat ar trebui sa va tina un set de perne din puf de gasca?
Durata de viata a pernelor din puf de gasca poate varia foarte mult in functie de cat de curate si de uscate le mentineti, de cum le utilizati (intr-un mod mai brutal sau mai gentil). Pe masura ce perna din puf de gasca inainteaza in varsta, ea va deveni din ce in ce mai moale in mod natural. La un moment dat, spalarea si uscarea nu vor mai ajuta perna sa-si revina la starea initiala, dar acest lucru nu va fi neparat o problema. Ea isi va pastra in continuare calitatile. Durabilitatea variaza foarte mult de la persoana la persoana.

Pentru acele perne din puf de gasca mentinute curate si uscate, speranta de utilizare este de 5 ani sau chiar mai mult. Daca vi se pare ca perna a imbatranit prea mult si nu mai este la fel de confortabila pentru dumneavoastra, nici dupa o curatare minutioasa, atunci poate ca ar trebui sa luati in considerare achizitionarea unui nou set de perne din puf de gasca.


Pilotele din puf de gasca - cum se spala?
Perne din puf de gasca trebuie spalate doar atunci cand este necesar - de obicei o data sau de doua ori pe an.

Cand vine momentul sa spalati pernele din puf de gasca, va sugeram sa apelati la o curatare profesionista, cu experienta in spalarea produselor de calitate. Altfel, cu putina indemanare si folosind detergentii potriviti, puteti efectua curatarea in bune conditii direct la dumneavoastra acasa.

Daca vreti sa spalati singur pernele din puf de gasca, iata cateva sfaturi care va pot fi de ajutor:
- Inainte de spalare, asigurati-va ca tesatura nu este prea veche sau deteriorata din cauza uleiurilor corporale.
- Folositi o masina de spalat cu incarcare frontala, suficient de larga.
- Asigurati-va ca perna incape bine in interior - are suficient spatiu si apa incat sa poata fi curatata in mod corespunzator.
- Folositi apa calda si un detergent delicat. Nu folositi detergeti prea puternici sau prea chimici care ar putea afecta si chiar rupe tesatura de bumbac in care se afla continutul din puf de gasca.
- Dupa terminarea ciclului de spalare, mai clatiti inca o data perna cu apa, fara detergent. Acest al doilea ciclul de clatire va ajuta la eliminarea resturilor de detergent care ar putea ramane pe suprafata pernei.

Dupa spalare, cand perna inca este umeda, s-ar putea sa observati un miros mai putin placut. Nu va faceti griji; imediat dupa uscare, mirosul va disparea.


Perne din puf de gasca - uscare

Asigurati-va ca uscati faorte bine perna, pentru a preveni formarea mucegaiului.

Uscarea dureaza 2- 3 ore (poate chiar si mai mult).
- Folositi un uscator mare care emite caldura joasa spre medie. Este important ca pernele sa aiba loc sa se infoaie pe masura ce se usuca.
- Uscatoarele din comert pot fi mult prea fierbinti pentru perne din puf de gasca. Un pic de neatentie ar putea duce la arderea pernelor si chiar a pufului. Nimic nu e mai rau decat arderea pufului.
- Verificati procesul de uscare din 20 in 20 de minute si fiti atent la orice indiciu de supraincalzire.
- Nu confundati o perna calda cu o perna uscata.


Perne din puf de gasca - depozitare
Fetele de bumbac in care vine puful de gasca sunt excelente pentru depozitare pentru ca sunt respirabile. Cu toate acestea, va recomandam ca atunci cand depozitati pernele din puf de gasca sa le aezati intr-un sac de panza sau alt tip de ambalaj - dar important eset sa fie un loc uscat.

Mucegaiul poate afecta serios pernele din puf de gasca. De aceea trebuie sa va asigurati ca sunt bine uscate inainte de a fi depozitate. Nu le depozitati in saci, cutii sau alte ambalaje din plastic.

Puteti cumpara perne si pilote din puf de gasca de pe IoanaShop.ro

Informații de contact