Piata romaneasca de tamplarie termoizolanta - reviriment in a doua jumatate a anului, in trend cu tendintele europene

Softline 82_VEKA Romania Softline 82_VEKA Romania

Aflata mereu in cautarea unor solutii inovatoare pentru imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor sale, subsidiara locala a concernului german VEKA - lider mondial in funizarea de solutii PVC pentru productia de tamplarie termoizolanta, VEKA Romania a organizat in perioada mai-iunie 2013 o serie de seminarii tehnice la nivel national. Evenimentele au fost destinate exclusiv partenerilor VEKA – producatorii de tamplarie termoizolanta - si angajatii acestora. Seminariile de aplicatii tehnice s-au bucurat de participarea a peste 60 de firme partenere si au avut ca subiect principal cele mai noi tendinte inregistrate la nivel european si local in ceea ce priveste tamplaria termoizolanta din PVC, precum si cele mai noi solutii tehnice dezvoltate de VEKA.

1 milion de ferestre vandute anual in Romania

Despre tendintele pietei locale, conturate pana in acest moment, a vorbit domnul Gheorghe Dragne, Regional Sales Manager VEKA Romania: "Din nefericire, primul trimestru al anului 2013 confirma continuarea trendului descendent, pe care productia de ferestre il inregistreaza in Romania din anul 2008 pana in prezent. Potrivit institutiilor din Germania, care se ocupa cu cercetarea pietei, in Romania ne apropiem de o cantitate de 1.000.000 de ferestre vandute anual, comparativ cu nivelul de 1.900.000 de ferestre din anul 2008.

Investitii in constructii - sub 1000 de euro pe cap de locuitor

Totusi, in contextul unei cresteri la nivel international a volumului de proiecte din domeniul constructiilor, exista si semnale pozitive observate de reprezentantii VEKA. “Este de remarcat faptul ca investitiile in constructii se situeaza mult sub suma de 1.000 de Euro pe cap de locuitor, de aproximativ 5-6 ori mai mici decat in Germania. Sa speram, insa, ca, odata cu o crestere per ansamblu a volumului de lucrari in constructii, remarcata si la nivel european (prin comparatia lunilor martie si februarie), efectele se vor propaga si pe piata ferestrelor. In particular, ne multumeste numarul tot mai mare de proiecte in care sunt solicitate ferestrele noastre de clasa A, fapt ce ne indreptateste sa speram intr-un reviriment pentru a doua jumatate a anului.", a declarat domnul Gheorghe Dragne, Regional Sales Manager VEKA Romania.

Conform studiilor interne efectuate de VEKA Romania, s-a constatat si o schimbare majora in comportamentul consumatorului roman, atunci cand vine vorba despre alegerea tamplariei termoizolante. Acesta isi doreste diversitate de culori, este interesant de eficienta termica si nu mai este dispus sa faca rabat de la calitate.

In ceea ce priveste noutatile tehnice dezvoltate de VEKA, reprezentantii companiei au vorbit in cadrul seminariilor despre doua dintre acestea, ambele axate pe cresterea eficientei energetice a locuintei: SOFTLINE 82 si VEKASLIDE 82.

Sistemul SOFTLINE 82: Este cel mai modern sistem de tamplarie termoizolanta produs de VEKA, remarcandu-se prin calitate, eficienta, durabilitate si siguranta. Datorita configuratiei inovatoare de dispunere a camerelor de izolare si a sistemului eficient de etansare, acesta asigura izolarea termica ideala oricarui tip de cladire si creeaza un climat placut, indiferent de anotimp. Mai mult, datorita adancimii de 82 mm, sistemul SOFTLINE 82 se poate utiliza in activitati de renovare, dar si in dotarea imobilelor nou construite.

Sistemul VEKASLIDE 82: Construit cu ajutorul tehnologiei inovative Hebe-Schiebetür de 82 mm de la VEKA, acesta este un sistem performant de usi culisante cu ridicare a cercevelei multicamerale. Sistemul continua linia solutiilor culisante VEKA ce pot oferi inchideri luminoase de peste 17m2 in conditii de eficienta termica sporita. Principalele avantaje pe care le ofera sunt legate de asigurarea unor caracteristici termice optime ale incaperii - datorita adancimii profilului de 82 mm -, prelucrarea simpla si rapida si solutiile aplicate pana la cel mai mic detaliu. In plus, pentru satisfacerea celor mai exigente cerinte de design, toate modelele pot fi personalizate prin placare cu aluminiu si vopsire in toata gama de culori RAL. Sistemul va fi disponibil in Romania incepand cu a doua jumatate a anului acesta.

Despre VEKA

Fondata in anul 1969, ca urmare a preluarii producatorului german Vekaplast, care la acea data avea doar 8 angajati, VEKA a devenit, in 2011, lider mondial pe piata sistemelor de profile PVC pentru usi, ferestre si obloane, numarand astazi mai mult de 3.700 de angajati si inregistrand vanzari de peste 700 de milioane de Euro in intreaga lume. Prezent pe 6 continente, grupul VEKA isi desfasoara activitatea in 29 de locatii la nivel mondial, operand 16 locatii de productie. 

VEKA ROMANIA, infiintata in anul 2000, este detinuta in totalitate de catre VEKA AG Germania si are peste 30 de angajati, in prezent, deruland afaceri cu peste 180 de parteneri in intreaga tara. Sistemele de profile PVC de la VEKA, furnizate exclusiv in clasa A de calitate, ofera clientilor solutii individualizate din categoria premium, disponibile in aproape 50 de nuante, precum si profile cu design specific, ce satisfac cele mai pretentioase cerinte estetice. Reciclabile in proportie de 100%, aceste sisteme ofera solutia ideala, atat din punctul de vedere al izolarii termice, al functionalitatii, stabilitatii si usurintei de intretinere, cat si in ceea ce priveste durabilitatea si protectia mediului inconjurator. Fie ca este vorba despre ferestre, usi, obloane sau rulouri, pentru o cladire noua sau pentru o renovare, VEKA poate oferi solutia perfecta. www.veka.ro, www.fereastraveka.ro.