Natalya Kaspersky se alatura G Data Software AG

Natalya Kaspersky se alatura G Data Software AG Natalya Kaspersky se alatura G Data Software AG

Doamna Kaspersky, co-fondator Kaspersky Lab, va fi numita in consiliul de administratie. Natalya Kaspersky, proprietara companiei InfoWatch Holding, a achizitionat 16,8 procente din actiunile companiei germane, producatoare de solutii de securitate antivirus, G Data Software AG. Actiunile au fost cumparate de la diferiti actionari, in special de la o societate de capital de risc din Berlin. Natalya Kaspersky va fi numita in consiliul de administratie cu ocazia intalnirii anuale a actionarilor din 23 octombrie.

Cooperarea dintre G Data si Natalya Kaspersky isi are radacinile din 1996, atunci cand co-fondatorul G Data, Kai Figge, a intalnit-o in timpul evenimentului CeBIT Hanovra. In tot acest timp Natalya a fost director al companiei Kaspersky Lab, cele doua companii fiind parteneri de tehnologie.

Natalya Kaspersky este una dintre cele mai de succes femei de afaceri ale zilelor noastre din industria de IT. In 18 ani, alaturi de ex-sotul ei, Eugene Kaspersky, a pus bazele unuia dintre liderii mondiali ai companiilor de securitate, cu peste 2.500 de angajati in toata lumea. La inceputul acestui an, Natalya Kaspersky si-a incheiat conturile cu Kaspersky Lab, vanzandu-si toate actiunile.

Kai Figge, co-fondator G Data, este entuziasmat:

”O cunosc pe Natalya inca din 1996. Este un caracter remarcabil si a fost conducatorul unei povesti de succes unice. Vad in ea un partener de incredere, cu o vasta experienta si o minte stralucita, iar aceasta este o combinatie de vis

Natalya Kaspersky explica alegerea facuta:

„Am fost incantata de oferta lui Kai de a ma alatura echipei G Data. De multi ani urmaresc aceasta companie si cred ca merita sa se bucure de mai mult succes la nivel global, datorita excelentului portofoliu de produse si nivelului ridicat de protectie pe care il ofera. De-a lungul anilor, G Data a adus semnificative imbunatatiri tehnologice. Am fost impresionata de numarul de exceptie de premii internationale castigate de produsele G Data. In ciuda schimbarilor din industria de IT, consider ca rata ridicata de detectie este inca o prioritate a companiilor de securitate.

Ca membru al board-ului G Data am sa raspandesc excelenta reputatie de care se bucura G Data pe toate meridianele globului si sper sa ajut compania prin folosirea cunostintelor si experientei mele dobandite in domeniul securitatii IT.

Despre grupul de firme InfoWatch

InfoWatch Holding include mai multe organizatii ce actioneaza in domeniul securitatii informatiei: InfoWatch Ltd. (software de prevenire a scurgerilor de informatii), Kribrum Ltd. (monitorizare social media si analiza in scopul pastrarii reputatiei online a managementului), EgoSecure GmbH (endpoint security software) si Appercut Security (analiza codului sursa a aplicatiilor de business).

InfoWatch Ltd. este cea mai veche si mai mare companie din grup. A fost fondata in 2003, iar astazi acopera o cota serioasa din pietele din fostul spatiu sovietic, Orientul Mijlociu si Asia. Produsele de baza furnizeaza protectie impotriva scurgerilor de date pentru companii mari si foarte mari din toata lumea.

Mai multe informatii despre grupul de firme InfoWatch sunt disponibile pe www.infowatch.com