Masti pentru fata cu ingrediente naturale

masti fata masti fata

In lupta pentru pastrarea unui ten frumos si lipsit de imperfectiuni, femeile recurg pe parcursul vietii la numeroase metode de infrumusetare. Crestem odata cu tehnologia si invatam ce sa folosim pentru a obtine cele mai bune rezultate, insa pentru un oarecare motiv, nu renuntam la vechile trucuri transmise din generatie in generatie.

Surprinzator sau poate deloc, in ciuda faptului ca multe dintre noi nici nu inteleg complet mecanismele prin care mastile pentru fata cu ingrediente naturale actioneaza, aceste tratamente de infrumusetare se dovedesc a fi intotdeauna eficiente si confera acel sentiment de implicare activa in intretinerea proprie.

Cred ca intotdeauna vom fi mai atrase de a sparge oul si a-l amesteca in praful de argila decat vom putea fi vreodata in fata rafturilor cu cosmetice sau atintite de monitoare, cercetand beneficiile unei creme sau al unui ser pentru ten. Magazinele ne ofera o gama din ce in ce mai mare de produse bio, masti naturale, alimente naturale, de unde putem alege in functie de nevoile noastre.

Implicarea activa, hands-on, in acest proces, nu isi pierde niciodata farmecul, cu atat mai mult cu cat exista oameni ca mine si ca tine, care pastreaza vie amintirea mastilor de fata naturale si a infuziei de ceai deasupra careia stateai acoperita de un prosop pana aproape iti pierdeai cunostinta.

Retraieste senzatia aceea de rasfat din nou, asumandu-ti in rutina ta de infrumusetare atat rolul de cercertator, citind mai multe despre mastile pentru fata cu ingrediente naturale, cat si de laborant, mixand laolalta toate ingredientele de care stii ca vor fi benefice pentru tenul tau.

Noi iti recomandam in materie de masti pentru fata retete ce pot fi ajustate pentru a se plia perfect de nevoile pielii tale:

Masca pentru tenul gras, predispus la acnee cu albus de ou

Albusurile de ou strang porii si contin proteine care repara suprafata pielii. Acest ingredient natural impiedica productia excesiva de sebum, motiv pentru care este deosebit de benefic tenului acneic.

Bate spuma albusul unui ou cu o lingurita de suc de lamaie, pentru ca amestecul sa fie mai usor de aplicat. Problema cu mastile pentru fata homemade este ca nu contin agenti de ingrosare precum produsele cosmetice, pentru a mari vascozitatea produsului finit, prin urmare intreaga procedura va fi putin dezordonata. Asteapta ca masca sa se intareasca timp de 10, 15 minute si curat-o cu apa calda.

Masca pentru ten gras, acneic cu argila

Argila este o grupa de minerale cu functii renumite in ingrijirea cosmetica a tenului gras, cu tendinte acneice. Folosita pe post de binder (liant) in orice tip de masca de fata, argila este un foarte bun ingredient absorbant si conditionant pentru piele. Foloseste o masca pe baza de argila pentru a elimina impuritatile care blocheaza porii si cauzeaza reactiile acneice.

Amesteca intr-un bol doua linguri de praf de argila (disponibila la plafar sau farmacii) cu apa necesara pentru a forma o pasta groasa. Aplica uniform compozitia pe tenul curat si uscat si asteapta 15 minute pana ce se intareste si incepe sa crapa. Indeparteaza cu apa calda si tapoteaza usor fata pentru a o usca.

Masca pentru ten uscat cu avocado

Acizii grasi continuti de avocado sunt cei mai potriviti emolienti pentru tenul uscat. Fa piure jumatate de fruct pana ce consistenta iti usureaza sarcina de a o aplica pe fata, adauga o lingura de miere in amestec. Daca ai tenul iritat, poti amesteca si putin iaurt simplu, cu efect calmant, iar daca tenul tau este foarte uscat, adauga si cateva picaturi de ulei de masline virgin.

Odata combinate toate ingredientele, aplica pasta pe fata curata, pe gat si pe decolteu, lasa ingredientele sa actioneze pret de 15, 20 de minute si clateste-te cu apa calda.