Magia purtarii aparatului dentar

aparat dentar bucuresti aparat dentar bucuresti

Copiii refuza in cele mai multe cazuri purtarea aparatului dentar chiar si in necunostinta de cauza, dar adultii sunt datori cu raspunsuri si lamuriri in detaliu despre purtarea unui aparat dentar. In primul rand, copilul trebuie sa inteleaga riscurile la care este supus daca nu accepta purtarea aparatului dentar, faptul ca va avea dintii inghesuiti, strambi, ca va face carii, in acelasi timp sa fie asigurat ca purtarea aparatului dentar este absolut nedureroasa. Clinica de stomatologie din Bucuresti, Neoclinique recomanda purtarea aparatului dentar imediat ce se semnaleaza probleme de natura ortodontica.


De la ce varsta poate fi purtat aparatul dentar? Este bine ca interventia medicului ortodont sa fie cat mai precoce, inainte ca anomalia sa se produca, perioada ideala fiind cuprinsa intre 7 si 12 ani pentru un aparat ortodontic mobil ca aparatul dentar tip gutiera de la Neoclinique. Acesta este folosit pentru modificari usoare ale dintilor si poate fi purtat doar noaptea si cateva ore pe zi. Aparatul dentar se recomanda in urmatoarele cazuri: pentru a reda functionalitatea danturii; pentru a pregati alinierea dintilor in vederea aplicarii unor fatete/coroane dentare intr-un mod cat mai conservativ posibil; pentru a evita traumele ocluzale, acolo unde muscatura nu este corecta, din cauza inghesuirii danturii sau a altor probleme dentare, cum ar fi lipsa anumitor dinti. Este important ca pozitia mandibulei fata de maxilar sa fie aliniata corect, pentru a evita orice alte consecinte, precum cele mai sus amintite.


Cele mai comune probleme tratate la stomatolog, cu ajutorul aparatului dentar sunt dintii inghesuiti, malocluzia si spatiile mari intre dinti. Purtarea aparatului dentar corecteaza si uniformizeaza dantura, corecteaza malocluzia, ajuta la imbunatatirea masticatiei si imbunatateste estetica dintilor. Te invitam la o prima consulatie, la Neoclinique, unde te vom pune la curent cu aparatele dentare Bucuresti pe care noi le recomadam pacientilor nostri si il vom include in planul de tratament pe acela potrivit pentru tine.