Inovatie in tratamentul rozaceei: laserul vascular PDL V-Beam

Dr. Laurentiu Vladau, dermatolog Dr. Laurentiu Vladau, dermatolog

Rozaceea, o afectiune cronicainflamatorie a pielii care afecteazacel mai adesea fata si se agraveazain timp, influenteza negativcalitatea vietii si increderea in sine a celor care se confrunta cu eaatat ca urmare a formei inestetice de manifestare, cat si a episoadelor de acutizare.PDL V-Beam, cel mai bine vandut laser de tip dye din lume si totodata standardul cel mai ridicat al laserelor vasculare, este conform domnului doctor Laurentiu Vladau, dermatolog, una dintre cele mai de succes modalitati de a tine sub control aceasta afectiune.

Principalele simptome ale rozaceei sunt roseatasi vase de sange vizibile, insotite in unele cazuri de denivelari mici, rosii, pline de puroi. Printre optiunile de ameliorare a acestor simptome s-au remarcat tratamentelelaser si terapiilepe baza de lumina, care ajutala eliminarea vaselor de sange vizibile de pe fata, aroseateisi imbunatatescvizibiltextura pielii. ConformAcademieiAmericanede Dermatologie,aceste proceduri aduc oreducere de 50 si panala 75% a simptomelor rozaceei dupaunul panala trei tratamente, rezultate care se mentinpana la cinci ani.

Laserul vascular PDL V-Beam

PDL V-Beam aduce rezultate mai bune decat oricare alt laser sau sistem IPL intratarea leziunilor vasculare si pigmentare ale pielii,cumai putin disconfortpentru pacientsi intr-unnumar mai redusde sedinte. Aparatul si-a dovedit eficienta in tratamentul mai multor leziuni non-vasculare, printre caretelangiectazii, venisoare, angioame,cicatrici acneiceetc. si reprezinta, de asemenea,o optiune excelentade pretratare pentru a imbunatati rezultatele tratamentelor cu CO2 fractionat.

“PDL V-Beamfunctioneaza prin aplicarea in zonele tratate ale pielii a unui fascicul intens, dar bland de lumina, care este absorbit fie de hemoglobina din vasele de sange din piele, fie de melanina din zonele pigmentate, in functie de afectiunea tratata. Caldura acumulata de vasele mici de sange duce la distrugerea si eventual disparitia acestora. La nivel macroscopic, acest lucru are ca efect diminuarea imediata a rosetei, venisoarelor, pigmentarii, imbunatatirea texturii pielii si a porilor mariti. Disconfortul este minim pentru pacient, majoritatea raportand incalzirea zonei tratate si o senzatie similara unei arsuri solare minore”, explica domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

Factori precum varsta, culoarea si tipul leziunilor, precum si localizarea pe corp, toate determina gradul de succes al tratamentului.

Riscuri si efecte adverse

Procedura nu presupune riscuri pentru pacient si aduce un disconfort minin, nefiind necesara anestezia. “In plus, pielea tratataeste protejatasuplimentar prin metoda de racire dinamicaa lui Candela, DCD, care oferao ceatade racire pe piele inainte de emiterea pulsului laser. Aceastaceatade racire creste confortul in timpul tratamentului, si protejeazapielea in acelasi timp, pentru a minimiza efectesecundare cum ar firoseata”, explicadomnul doctor Laurentiu Vladau.

Unii pacienti experimenteaza roseata imediat dupa tratament, dar aceasta dispare in general dupa cateva ore. Ocazional, poate aparea o reactie purpurica, asemanatoare unei vanatai, care dispare in 3-5 zile in totalitate.

Permanenta rezultatelor obinute depinde de multi factori, cum ar fi afectiuneatratatasau stilul de viataal pacientului.

Pret

In perioada 10 octombrie – 10 noiembrie 2019 Clinica Hebra Dermatologie ofera un pret special cu -10% la pachetele de 3 sedintede tratare a rozaceei cu laserul vascular PDL V-Beam:

· Intreaga fata – 1.890 lei

· Decolteu – 2.025 lei

· Pometi – 1.080 lei