Informatii generale despre platbanda

platbanda platbanda

Ce reprezinta platbdanda?

Platbanda reprezinta un material de constructii versatil ce poate fi utilizat in numeroase proiecte. Acesta este confectionata din otel prin doua procese posibile: laminare la cald si la rece.

1. Laminarea la cald – prin aceasta metoda se obtine un produs finit cu margini rotunjite, fiind solutia cea mai frecvent utilizata in domeniul constructiilor metalice. Prelucrarea la temperaturi foarte inalte face ca otelul sa isi piarda din duritate.
  2. Laminarea la rece – astfel se obtine un produs suprafata lucioasa si cu margini drepte, utilizandu-se adeseori ca element in realizarea de piese pentru proiecte ce necesita o precizie ridicata. Platbanda laminata la rece este mult mai dura si mai alungita comparativ cu cea laminata la cald.

Ce aplicatii are acest material?

Proprietatile precum rezistenta foarte buna la rupere si coroziune sau durabilitatea indelungata fac ca platbanda sa fie integrabila in mai multe tipuri de proiecte. Aceasta rezistenta se datoreaza in mare parte materiei prime din care este realizata, anume otelul. Astfel, materialul rezista la factorii externi, pastrandu-si proprietatile in timp si fiind in acelasi timp si usor de manevrat.

Platbanda realizata prin laminare la cald poate fi utilizata pentru constructia de conducte, a echipamentelor agricole, a incalzitoarelor de apa, vagoanelor. Daca aceasta a fost realizata prin laminare la rece, poate fi folosita la executarea electrocasnicelor, masinilor de spalat si asa mai departe.

Indiferent de modalitatea de confectie, platbanda este un material maleabil ce poate fi adaptabil in functie de proiect, fiind disponibil sub diferite dimensiuni si grosimi si putand fi taiata, gaurita sau sudata. Astfel, platbanda detine proprietati ce o fac o solutie eficienta pentru constructorii cu sau fara experienta, fiind usor de utilizat de catre oricine.

Gaseste platbanda in diferite dimensiuni la Mesteru Manole

Mesteru Manole este un magazin online cu o oferta foarte bogata de materiale de constructii de toate tipurile, acoperind nevoie oricarui constructor, garantand calitate excelenta si preturi accesibile. Pe mesterumanole.ro gasesti platbanda perfecta pentru proiectul tau.

Mesteru Manole

Mesteru Manole