GROHE instruiește viitorii instalatori împreună cu Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor din Cluj

GROHE GIVE GROHE GIVE

GROHE, cel mai important furnizor mondial de obiecte sanitare și un brand global dedicat furnizării de produse inovatoare, sprijină Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca prin crearea unui cadru de instruire de ultimă generație. Investiția companiei în acest demers se ridică la aproximativ 40.000 euro pentru dotarea laboratorului de practică cu trei bancuri de lucru cu obiecte și instalatii sanitare pentru toți studenții facultății, dar și furnizarea de cursuri de învățare și formare. Această inițiativă face parte din programul „Instruire și educație profesională pentru instalatori GROHE - GIVE”.


”Având în vedere deficitul de instalatori calificați din industria sanitară, este mai important ca niciodată să oferim un program atractiv de instruire care să îi ajute pe tinerii studenți din domeniu să își construiască un fundament solid pentru viitoarea carieră. Ne bucurăm că am lansat acest prim proiect împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prin care vom atinge aprox. 100 de studenți anual, însă intenționăm să investim și în alte școli, universități din țară și astfel, să contribuim la pregătirea a tot mai mulți instalatori. Sperăm ca programul GROHE GIVE să fie un suport real care să îi convingă pe viitorii instalatori să rămână în țară și să lucreze pentru proiectele locale”, precizează Mihai Stănuică, Leader, Romania, Bulgaria, N. Macedonia & Moldova, LIXIL EMENA.


GROHE creează un mediu de formare pe deplin funcțional, cu echipamente moderne, materiale de instruire, sesiuni de training și o examinare scrisă care va stabili noi standarde în industrie. Cei care vor parcurge toate modulele și vor finaliza cursul de formare vor primi o certificare GROHE recunoscută internațional, care le va oferi și un avantaj în viitoarea meserie, fiind complementară atestării oferite de instituția de învățământ.


Chiar și după ce studenții și-au finalizat pregătirea GROHE, aceștia vor primi asistență - cu plasamente la un viitor loc de muncă sau chiar cu un program de intership la unul dintre partenerii GROHE din industrie.”Dezvoltarea unor astfel de laboratoare este o prioritate pentru Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor. Am încercat şi vom încerca în continuare să completăm şi să modernizăm baza materială prin parteneriate încheiate cu companii din domeniul Instalaţiilor pentru Construcţii. Finalizarea laboratorului reflectă și deschiderea pe care o are facultatea/universitatea noastră către latura practică a programelor de studii, care să îi pregătească pe studenți cu adevărat pentru piața muncii. Nu se poate face învățământ tehnic de calitate fără un parteneriat cu viitorii angajatori şi fără o cooperare strânsă cu companiile de profil prezente în regiune”, declară decanul Facultății de Inginerie a Instalaţiilor, Conf.dr.ing. Florin Domnița.


GROHE colaborează deja cu 26 de instituții care oferă instruire în domeniul instalațiilor sanitare în regiunea EMENA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), iar în următorii doi ani, rețeaua urmează să fie extinsă la peste 50 de școli și colegii tehnice, oferind pentru mai mult de 5.000 de studenți pe an un viitor mai bun.

Cu o pregătire practică în conformitate cu cele mai recente standarde din industrie, GROHE dorește, de asemenea, să aibă un impact pozitiv asupra transformării sociale durabile.


„Programul GIVE va uni toate eforturile noastre de formare profesională și va ajuta tinerii din toate mediile, îmbunătățind calitatea vieții pentru ei și pentru familiile lor. Oferim studenților un program de instruire și educație care îi va pregăti să devină instalatori calificați și vrem să-i îndrumăm mai departe în carieră”, afirmă Jonas Brennwald, lider LIXIL EMENA. „Pe lângă inițiativele precum„ GROHE ZERO ”și „Mai puțin plastic”, unde susținem conservarea resurselor și consumul durabil, dimensiunea socială este o parte integrantă a strategiei noastre de sustenabilitate. Să dăm înapoi societății este vital pentru noi, la GROHE “


Un început de carieră pentru tinerii profesioniști


„Programul nostru oferă tinerelor talente formare practică care îi ajută la începutul carierei. Studenții vor dobândi cunoștințe despre cele mai noi tehnologii și inovații din domeniul sanitar. Acest lucru le va asigura că sunt capabili să instaleze și să facă lucrări de mentenanță pentru gama noastră de produse în continuă dezvoltare, înainte de a se angaja în viitoarele lor cariere din industria sanitară ”, spune Christopher Penney, șeful școlilor de instalatori LIXIL EMENA. „Suntem încântați să oferim programul nostru de formare acreditat la nivel internațional mai multor studenți din regiunea EMENA prin deschiderea a 12 școli suplimentare în 2021 și alte 12 în 2022.”