GLORIA - asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen din Vaslui

Afis Afis_violenta Vaslui

24 noiembrie 2022

COMUNICAT DE PRESĂ - PROMOVARE PROIECT

GLORIA - asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen

 

Lucrători sociali, asistenți sociali, profesioniști din echipele intersectoriale, polițiști, angajați din ONG, cadre didactice din județul Vaslui au participat la cursul gratuit de instruire dedicat profesioniștilor care interacționează cu victimele violenței domestice. Cu această ocazie s-a desfășurat și  un eveniment de promovare pentru ca profesioniștii să primească informații referitoare la activitățile derulate în cadrul proiectului și referitoare la extinderea acestuia în județul Vaslui.

 

Evenimentul a avut loc joi, 24 noiembrie 2022, în intervalul 10:00-16:00, la Spitalul Județean Vaslui și a fost organizat în cadrul Proiectului GLORIA -asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen.

 

Proiectul este inovativ prin caracterul integrat al intervenției – prin alăturarea în consorțiu a cinci parteneri cheie având ca promotor Institutul de Medicina Legala Iași, cu rol de coordonare a tuturor serviciilor de medicina legala din regiunea NE, care este principala sursa de recepție și referire cazuri de violența domestica și sexuală din mediul rural; are ca parteneri ONG-uri regionale cu experiența de 20 de ani în asistenta victimelor violenței domestice (Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară) și educației antreprenoriale (Fundația Corona), precum și a unui ONG norvegian Asociația Hedda  cu expertiza în prezentarea de bune practici în domeniul violentei domestice din Norvegia. Proiectul aduce în parteneriat agenția coordonatoare a strategiei naționale privind prevenirea și combaterea violenței domestice, Agenția Naționala pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, cu rol în monitorizarea și informarea tuturor instituțiilor județene și locale în ceea ce privește punerea în aplicare a prevederilor Convenției de la Istanbul.

 

Obiectivul proiectului este facilitarea accesului persoanelor victime ale abuzului și violenței domestice și de gen din mediul rural din județele Iași, Vaslui, Bacău și Neamț la servicii integrate de calitate în scopul ieșirii din situația de criză și îmbunătățirii calității vieții cu efecte pozitive în direcția prevenirii și reducerii fenomenului violenței domestice.

Proiectul furnizează servicii integrate de calitate, abordând pluridisciplinar problematica violenței domestice și de gen, înglobând măsuri specifice de ASISTENȚĂ SOCIALĂ, MEDICALĂ, EDUCAȚIONALĂ, OCUPAȚIONALĂ ȘI DE LOCUIRE pentru minim 550 persoane (adulți si copii) victime ale violenței domestice și de gen din mediul rural și mic urban din județele Iași, Vaslui, Bacău și Neamț acoperind o zonă de 250 de comunități locale unde serviciile de acest tip lipsesc sau sunt insuficiente.

Proiectul GLORIA - asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen, COD PN4010, ctr.2/25.02.2021/N, beneficiază de un grant în valoare de 1.226.252 euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului de Dezvoltare Locală. Obiectivul este facilitarea accesului persoanelor victime ale abuzului și violenței domestice și de gen din mediul rural din județele Iași, Vaslui, Bacău si Neamț la servicii integrate de calitate in scopul ieșirii din situația de criza si îmbunătățirii calității vieții cu efecte pozitive in direcția prevenirii si reducerii fenomenului violenței domestice.

Informații suplimentare coordonare servicii si referire cazuri: 0787878806, email [email protected]

 www.eeagrants.ro  și www.frds.ro

Site web promotor si parteneri proiect: www.proiectulgloria.ro, www.imliasi.ro, www.cmsc.ro, www.fundatiacorona.rowww.anes.gov.ro; http://heddafound.no


Informații de contact

Nume Companie

GLORIA

Persoana de contact

ȘERBAN Elena-Petronela

Telefon

0787878806

E-mail