Girls can Fly! Primele recorduri naționale oficiale în parașutismul românesc, formații exclusiv feminine!

Recorduri naționale în parașutismul românesc, formații exclusiv feminine Recorduri naționale în parașutismul românesc

În cadrul evenimentului „Girls can Fly!”, organizat de asociația Club Sportiv TNT Brothers în perioada 2-5 iunie, au fost realizate primele două recorduri naționale de formații feminine în cădere liberă.

„Girls can Fly!”, eveniment dedicat comunității de parașutiste din România, a prezentat anul acesta ediția specială Smaranda Brăescu, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de când prima femeie parașutistă din România a devenit campioană mondială (recordul de 7233 m la Sacramento, SUA, în 1932).

În memoria Smarandei Brăescu, participantele au onorat viața și rezultatele aviatoarei prin realizarea primelor recorduri naționale de formații în cădere liberă:

1. Primul record național feminin oficial de formații în cădere liberă (Formation Skydiving) - formația denumită “Venus”.

2. Primul record național feminin oficial de formații în cădere liberă, secvențial în 3 puncte (Sequential Formation Skydiving).*

„Cred în femei care inspiră alte femei și că ne putem motiva împreună să reușim imposibilul. Am considerat că cea mai bună modalitate de a o onora pe aviatoarea Smaranda Brăescu este prin propriile noastre realizări. Să devenim chiar noi o sursă de inspirație, de ce nu?

Ar trebui promovate cât mai mult parașutistele românce. Unele dintre ele au obținut rezultate chiar și la nivel regional sau mondial. Și nu vorbim doar despre cele din comunitatea TNT Brothers, ci din toate organizațiile din țară sau chiar din străinătate. Așa că hai la treabă! Să facem formații și mai complexe pe viitor, în numeroasele discipline ale parașutismului.” a povestit Alina Sime, reprezentant TNT Brothers și organizatoare Girls can fly.

Echipele feminine care au realizat cele două recorduri naționale oficiale.

FS (Formation Skydiving) - venus formation

1. Alina Sime

2. Cornelia Mihai

3. Andreea Piștea

4. Alina Tofoleanu

5. Andreea Pădurean

6. Alexandra State

7. Natalia Manea

8. Ana Maria Vișan

Cameraman: Dragoș Boeru

FS - (Formation Skydiving) secvential 3 puncte

1. Alina Sime

2. Mihaela Maris

3. Andreea Doroftei

4. Alexandra State

5. Oana Oros

6. Cornelia Mihai

7. Ileana Oprea

8. Claudia Juncu

Cameraman: Radu Ioniță

*Aceste recorduri naționale sunt în proces de omologare de către Federația Aeronautică Română. 


Informații de contact

Nume Companie

SC SHAKE ADVERTISING SRL

Persoana de contact

Ioana Dadiciu, comunicare

Telefon

0728292632

E-mail