Finalul proiectului "Scoala e super!"

Proiectul "Scoala e super!" "Scoala e super!"

La sfarsitul lunii decembrie 2021, Fundatia JOYO – Sprijin Socio-Educativ pentru Copii, Tineri si Familii in Dificultate a finalizat implementarea proiectului “Scoala este super!”, proiect sustinut financiar partial de catre Fundatia United Way Romania. Acesta s-a desfasurat pe o perioada de 12 luni, in centrul social de zi “Casa Florian” al Fundatiei JOYO. Scopul proiectului a fost cresterea accesului la educatie, prevenirea abandonului scolar si integrarea socio-profesionala a copiilor si tinerilor din familii dezavantajate.

Principalele activitati derulate in cadrul proiectului:

- activitati educationale pentru copii (realizarea temelor scolare, activitati de dezvoltarii abilitatilor de citit-Clubul de lectura, formarea si dezvoltarea deprinderilor de studiu independent, activitati de dezvoltare a deprinderilor de autonomie personala si sociala, transmiterea de norme si valori moral-civice si etice etc.);

- ajutor material periodic (rechizite scolare, pachete cu alimente, produse de igiena personala si curatenie, cadouri de Craciun pentru copii);

- asistenta sociala pentru copii, tineri si parinti;

- consiliere in cariera pentru tineri si parinti;

- “Academia Profesorilor” (intalniri cu profesorii din scolile frecventate de copiii sprijiniti in proiect, in vederea prevenirii abandonului scolar);

-,,Academia Parintilor” – intalniri educative pentru imbunatatirea abilitatilor parentale si educarea pozitiva a copiilor;

- sesiuni de instruire si informare pe tema sigurantei si abuzurilor din spatial virtual;

- activitati de suport cu voluntari.

Rezultate obtinute prin implementarea proiectului:

- 78 de copii de varsta scolara proveniti din familii dezavantajate au fost mentinuti in scoala;

- 74 de copii au fost instruiti pe tema sigurantei si abuzurilor din spatiul virtual, in cadrul workshop-urilor care s-au desfasurat lunar;

- 82 de parinti si-au imbunatatit abilitatile parentale, ca urmare a participarii la sesiunile lunare din cadrul ,,Academiei Parintilor”;

- 30 de cadre didactice din 5 unitati scolare au participat la workshop-urile din cadrul ,,Academiei Profesorilor”;

- 52 de tineri si parinti au beneficiat de consiliere in cariera in vederea incluziunii profesionale;

- 10 tineri au fost sprijiniti sa urmeze si sa finalizeze cursuri de calificare;

- 118 de voluntari, mobilizati de catre United Way Romania si 28 de voluntari ai Fundatiei JOYO au participat la activitati de voluntariat in beneficiul grupului tinta.

Fundatia United Way Romania sustine programe si initiative sociale, cu un impact major, pozitiv si direct asupra calitatii vietii copiilor, adultilor si varstnicilor aflati in dificultate. Activitatea Fundatiei se concentreaza pe trei directii fundamentale: educatie, sanatate si integrare. United Way Romania, la nivel de comunitate, mobilizeaza si coordoneaza eforturile voluntarilor si donatorilor din organizatii si companii, pentru o cat mai rapida si durabila integrare in societate.

Fundatia JOYO este o organizatie nonguvernamentala care deruleaza proiecte si programe socio-educative pentru copii, tineri si familii din grupuri vulnerabile, cu scopul prevenirii abandonului scolar si familial si facilitarii accesului la educatie si cresterii sanselor de integrare socio-profesionala a acestora.

Fundatia JOYO

Victoria Calafir