Fii generoasa cu partenerul tau – cadourile speciale pe care i le poti da

parteneri parteneri

Cadourile sunt grozave - tuturor ne place sa deschidem cadouri, dar cand esti intr-o relatie, exista lucruri mai importante pe care poti sa le oferi partenerului tau - lucruri care nu vin intr-o cutie sau punguta de cadouri.

Pentru a sapa putin mai adanc aceasta ideea de cadouri oferite din dragoste, am cerut sfaturi de la Larry A. Bugen, Ph.D. si autor a cartii Stuck on Me…Missing You: Getting Past Self Absorption to Find Love. In aceasta, el subliniaza sase daruri de care au nevoie partenerii nostri in scopul de a construi o relatie de durata.

Cadouri dincolo de ciocolata si flori

Bugen explica faptul ca fiecare dintre cadourile de care vorbeste in cartea lui afirma ca lucrurile intangibile in viata le depasesc cu mult pe cele tangibile. "Fara aceste cadouri cuplurile traiesc ca si cand ar fi doua drumuri paralele, trecand prin viata impreuna, dar fiecare cu treaba lui", spune el. Da, bomboanele de ciocolata sunt dragute (nu ma intelege gresit, imi plac tare mult!), dar se pare ca sunt lucruri mai importante pe care le putem oferi celui drag. Click aici pentru mai multe detalii despre barbati, femei si relatii.

Umilinta si iertare

Aceste daruri ne elibereaza de trecut, explica Burgen. Umilinta ne elibereaza de mandrie si iertarea ne elibereaza de resentiment. In ambele cazuri - smerenie si iertare - trecutul nu ne mai trage inapoi si putem avea o relatie puternica, sanatoasa.

Acceptare si compasiune

Aceste daruri ne permit sa traim mai deplin in prezent, imbratisand viata cu o inima deschisa. Acceptand imperfectiunea in noi insine si in altii ne asigura ca nu supra-accentuam un ideal anume de perfectiune, in timp ce avand compasiune inseamna sa cautam dincolo de noi insine pentru a oferi sprijin altora.

Sacrificiu si viziune

Aceste daruri ne permit sa ne traim viata cu nerabdare uitandu-ne inainte, si nu inapoi. Cu sacrificiu, ne concentram mai putin pe banal (cum ar fi cine a uitat sa duca gunoiul) si ne concentram pe ceea ce conteaza cu adevarat. Viziune inseamna sa ne acordam timp sa ne uitam inauntrul nostru pentru a ne imbunatati atat pe noi, cat si relatia noastra.

Toate cele sase daruri necesita efort si o anumita cantitate de vulnerabilitate. Burgen adauga: "Sa fii vulnerabil este poarta de acces pentru intimitate in toate relatiile de dragoste."

De ce sa oferi poate fi greu

Sa fii generoasa cu partenerul necesita sa facem alegeri dificile in fiecare zi. Este intotdeauna nevoie de efort pentru a alege smerenia in locul mandriei si acceptarea peste hotarare, explica Burgen. "Problema cu toate aceste daruri este ca ne obliga sa actionam impotriva impulsurilor definite prin insasi natura noastra", spune el. Sa recunoastem, uneori este mult mai usor sa ramai suparata sau iritata decat sa fii iertatoare. Sa dai cativa lei pe o cutie de bomboane poate fi infinit mai usor decat sa fii umil sau vulnerabil, si cu totii am avut zile in care sa ii dai orice altceva partenerului in afara de o maraitura din cand in cand pentru a sti ca suntem in aceeasi camera este cat se poate de epuizant.

Cum sa fii mai generoasa

Primul pas pentru introducerea unor lucruri cum ar fi compasiune, acceptarea si iertarea in relatia voastra in mod regulat este ca recunoasti ca ai alunecat intr-un anume mod si ca esti angajat sa crezi personal in cadrul relatiei, explica Burgen. "Cele sase cadouri necesita sa ne schimbam pe noi insine, astfel incat sa devenim parteneri sanatosi. Facand astfel, ne asiguram o relatie sanatoasa."