EUROINVENT 2023: premii obtinute de ICPE-CA

LOGO ICPE-CA LOGO ICPE-CA

Si in acest an, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA Bucuresti a participat la Targul European de Creativitate si Inovare EUROINVENT 2023, organizat la Iasi in perioada 11-13 mai de catre Forumul de Inventatori Romani, Europe Direct Iasi, Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi.

ICPE-CA a prezentat 7 inventii si a obtinut 16 premii si distinctii, dupa cum urmeaza:

- 4 diplome si medalii de aur (Procedeu de obtinere a unui aliaj metalic biodegradabil pe baza de Mg pentru implanturi ortopedice, Modul de electroliza de joasa temperatura cu separator pe baza de oxid solid, Elastomer cu permeabilitate magnetica ultra inalta cu aplicatii in domeniul garniturilor de etansare electromagnetica la frecvente joase si al circuitelor magnetice flexibile, Motor electric asincron pentafazat si metoda de alimentare a acestuia in curent alternativ);

- 2 diplome si medalii de argint (Convertizor static destinat alimentarii motoarelor asincrone pentafazate si metoda de comanda pentru tratarea unui defect cauzat de intreruperea unei faze, Echipament pentru reglarea continua a debitului lichidelor, cu actionare electrica directa a elementului care realizeaza modificarea sectiunii de curgere);

- 1 diploma si medalie de bronz (Metoda de prevenire a deformatiilor critice in constructii industriale si dispozitive tehnologice, bazata pe senzori din microfire feromagnetice);

- 7 diplome de excelenta acordate de INCD INMA Bucuresti, INCD ECOIND Bucuresti, INCD IMNR Bucuresti, INFLPR si Croatia Inova;

- 2 premii speciale acordate de ICECHIM Bucuresti si CITT Politehnica 2000 si 7 certificate de participare din partea organizatorilor.

Prin cercetarile demarate, ICPE-CA se preocupa constant sa raspunda provocarilor impuse de noile cerinte economice si sociale, contribuind la dezvoltarea durabila a intregii societati.

INCDIE ICPE-CA

GABRIELA IOSIF