De ce sunt importante cursurile SSM?

cursurile SSM cursurile SSM

Nu toată lumea știe, dar dacă vrei să devii inspector SSM, trebuie să urmeze cursuri SSM. Și, de asemenea, trebuie să treci un test de cunoștințe privind cerințele de protecție a muncii, pentru certificare. Un astfel de cur poate fi făcut cel puțin o dată la trei ani.


De ce ai nevoie de cursuri SSM?

Este responsabilitatea fiecărui angajator să organizeze instruire în metodele și tehnicile de efectuare a muncii pentru toate persoanele care solicită muncă, în prima lună după angajare. Și, de asemenea, pentru acele persoane care sunt transferate la un alt loc de muncă. Instruirea privind protecția muncii se desfășoară atunci când lucrătorii sunt instruiți în diferite profesii, sunt recalificați (își îmbunătățesc calificările) sau predau alte profesii.


Ce oferă cursurile SSM?

Cursurile SSM oferă instruire în materie de sănătate și siguranță managerilor, reprezentanților sindicali, inginerilor și tehnicienilor, angajaților responsabili cu organizarea muncii, comisarilor care evaluează cunoștințele privind sănătatea și siguranța și oricui dorește pur și simplu să primească instruire. După finalizarea unor astfel de cursuri, instructorul cu drepturi depline primește documentele relevante, care îi atestă calificarea.


Cursurile în domeniul sănătății și securității în muncă se desfășoară adesea utilizând un program de calculator care oferă instruire în domeniul sănătății și securității în muncă pentru profesioniști, manageri și lucrători. Cu ajutorul unui astfel de program, un instructor SSM va putea desfășura în mod independent instruirea în domeniul protecției muncii pentru angajații companiei la care lucrează și cu certificarea ulterioară, în cazul în care comisia include cel puțin trei persoane care au finalizat deja cursurile SSM în centrele de formare.


Fiecare dintre programele de computer de acest tip este dezvoltat individual, luând în considerare specificul muncii, precum și nevoia clienților. La cursurile SSM se discută despre actele juridice normative care sunt în vigoare în acel moment. Un astfel de program electronic nu conține un sistem de coduri, deci poate fi utilizat pe orice computer a unei instituții sau companii. Acest program este format din două părți, prima este formarea și a doua este testarea. La sfârșitul testării, vei primi un document care va indica rezultatele testului de cunoștințe.Cine poate urma cursuri SSM?

Instruirea în domeniul securității muncii poate fi desfășurată în grup sau individual. Forma individuală de instruire este relevantă în special în cazul formării inspectorilor SSM. Un inspector în domeniul securității muncii este obligat să urmeze o pregătire avansată cu certificare ulterioară, o dată la câțiva ani. Teoria predată în cadrul cursurilor este consolidată prin exerciții practice. Aceasta înseamnă dezvoltarea reglementărilor locale, instrucțiuni, proiecte de ordine, programe de instruire, prescripții, formulare de raportare, înregistrare etc. În timpul cursurilor sunt rezolvate sarcini situaționale. Cei care urmează cursuri SSM vor da un test la finalul cursului pentru verificarea cunoștințelor. După absolvire și în funcție de cunoștințele acumulate, vor primi un certificat de absolvire.