De ce se alegi BCA pentru rezistenta proiectului tau

material bca material bca

Placile sau blocurile de bca reprezinta, asa cum am spus si ma sus, una din cele mai utilizate materiale de constructii in vederea ultimilor ani. Acesta a fost prima oara folosit in urma cu aproximativ 70 de ani. De asemenea, este considerat a fi si un material de constructii prietenos cu mediul inconjurantor.

La nivel mondial, materialul numit bca a inceput a fi luat in considerare in lupta contra caramizii datorita unor factori ce tin de caracateristicile proprii. In acest sens, pe langa faptul ca fiin bazat pe beton asigura o buna reizstenta a proiectului in care este implementat, aceste placi au un dublu rol.

Cel de-al doilea motiv pentru care constructorii aleg acest material de contructii este pentru ca reuseste sa izoleze si termic intr-o mare masura. Acest lucru nu este asigurat in cazul constructiilor bazate pe alte materiale cum ar fi cele pe baza de lemn.

Principalele calitati pe care le are un bloc de BCA

Acest material are o serie de calitati importante dintre care le mentionez pe urmatoarele:

• Greutate volumetrica foarte mica

• Rezistenta mecanica ridicata

• Rezistenta la intindere si incovoiere

• Capacitate ridicata de izolare termica

• Capacitate ridicata de izolare fonica

Toate de mai sus fac ca acest material sa fie unul ce poate fi utilizat foarte bine in zonele cu risc ridicat de cutremure. Mai mult decat atat, pe langa cele 5 calitati de ma sus, iti pot spune ca BCA-ul are si o rezistenta foarta buna la incediu si ca este imun la apa, astfel ca riscul aparatiilor mucegaiului si igrasiei este aproape nul.

Ce dezavantaje are acest material?

In ciuda avantajelor multe ale BCA-ului, acesta vine de asemenea si cu cateva dezavantaje precum:

  • trebuie sa fie manipulat cu grija pentru a se evita spargerea;
  • datorita faptului ca sunt fragile, atunci cand se monteaza dulapuri sau agatatoare de perete sunt necesare suruburi mai lungi si mai subtiri;
  • trebuie evitata folosirea acestuia in timpul vremii ploioase deoarece acesta trebuie mentinut uscat.


Informații de contact

Nume Companie

Mesteru Manole

Persoana de contact

Mesteru Manole

Telefon

0741238406

E-mail