De ce este ideal sa stii la ce esti alergic? Afla printr-un consult alergologie!

consult alergologie consult alergologie

Consult alergologie – cele mai importante detalii

Un sistem imunitar sanatos protejeaza corpul de substantele si organismele daunatoare din mediu si tolereaza substantele inofensive si propria structura. Uneori, in conditii patologice, poate trata chiar substante inofensive ca fiind periculoase, cum ar fi acarienii, mucegaiul, polenul, parul animalelor, muscaturile de insecte, anumite medicamente, anumite alimente. Prin urmare, reactiile de hipersensibilitate, numite si reactii alergice, devin din ce in ce mai frecvente in randul oamenilor. Trebuie sa vii si tu la un consult de alergologie!

Profesia medicala implicata in diagnosticarea, controlul si tratarea reactiilor de hipersensibilitate (alergii) se numeste Alergologie. Alergia este o reactie excesiva a sistemului imunitar la diferite substante din mediu, iar oamenii sanatosi o pot tolera fara probleme.

Despre simptome

Unele dintre cele mai frecvente boli bazate pe reactii de hipersensibilitate pot fi diagnosticate in cabinetul pentru alergii in cadrul unui consult pt alergologie, inclusiv astm, rinita alergica, anumite tipuri de sinuzita, conjunctivita alergica, conjunctivita alergica si diverse alergii alimentare sau alergii la atingere.

Performanta lor variaza in functie de modul in care sunt expusi la alergen. Cel mai frecvent tip de alergie care poate fi detectat in cabinetul pentru alergii este tractul respirator, desi simptomele cauzate de acestea sunt enervante, nu pun viata in pericol. Se manifesta in general sub forma de congestie nazala, scurgerea nasului, stranut si mancarime nazala. Cele mai cunoscute cauze sunt praful, polenul si parul animalelor.

In caz de alergie la contact, zona pielii in contact cu substanta se va inrosi si va dezvolta eczeme sau alte leziuni neobisnuite. Daca observati aceste simptome, asigurati-va ca mergeti la un consult alergologie.

Cand se recomanda o consultatie?

Daca aveti simptome caracteristice si vi se efectueaza examinari de rutina, trebuie sa va prezentati la o consultatie. Prin consultatii regulate cu privire la alergii, medicul poate sti daca aveti probleme nedescoperite si va poate ajuta sa va controlati alergiile existente.

In timpul consultarii alergiei, vor fi efectuate diverse investigatii. De obicei, se efectueaza un test cutanat (prin plasarea unei cantitati mici de alergen pe piele) sau un test subcutanat (prin injectarea unei cantitati foarte mici de alergen sub piele).

In cele din urma, medicul dumneavoastra poate face un plan de tratament sau va poate recomanda dieta, medicamente sau diverse alte modificari ale stilului de viata.

Informații de contact

Nume Companie

Romgermed

Persoana de contact

Romgermed

Telefon

0213616113

E-mail