Cum sa impachetezi obiecte cu dimensiuni atipice

Cum sa impachetezi obiecte cu dimensiuni atipice Cum sa impachetezi obiecte cu dimensiuni atipice

Atunci cand livrezi produsele tale unui client nou, ambalajul coteaza la fel de mult ca si continutul acestuia. Expedierea in bune conditii a produselor tale, aduce un plus de incredere businessului tau, demonstrand clientului tau ca poti fi un furnizor excelent.


Nu toate produsele sunt, in schimb, usor de ambalat. Desi partea logistica, alocata pregatirii si expedierii coletelor, poate parea neimportanta, sunt cazuri in care, simpla potrivire a unui produs intr-o cutie, poate sa it idea mari batai de cap. Companiile care comercializeaza produse de mari dimensiuni sau cu forme neregulate, sunt cele care intampina cele mai mari provocari la capitolul pregatirii marfurilor.


Care sunt produsele atipice? 


In primul rand trebuie sa ne gandim la forma si la marimea produselor. Aceste doua criterii sunt cele care ne ajuta de definim acest tip de produs. Si cum sa le identificam mai bine daca nu prin niste exemple reprezentative. Astfel un obiect cu forma bizara poate fi o anvelopa sau un produs ceramic, un acvariu sau un tablou. Pe de alta parte, un obiect de arta sau o trotineta se pot cataloga ca obiecte cu dimensiuni iesite din comun.

Acum ca am gasit care sunt produsele ce ne pot aduce provocari atunci cand le expediem, trebuie sa intelegem si care sunt, real, aspectele la care trebuie sa fim atenti.

Chiar daca o bicicleta este un produs absolut normal, cand vine vorba de expediere, aceasta poate sa depaseasca limita de dimenisune de transport. Apoi, un pachet de mari dimensiuni, va atrage dupa sine, costuri logistice mari. Un produs atipic, va avea nevoie de atentie mai multa in procesul de ambalare, deci costuri interne logistice mai mari si provocari mai mari in procesul de transport – pentru ca anumite produse pot avea nevoie de ancorare sau de o securizare mai buna a paletului pe care sunt livrate.


Cum ambalam un produs atipic?


Totusi, daca comercializezi produse de dimensiuni neregulate, nu inseamna ca nu iti poti expedia bunurile. Tot ce trebuie sa faci este sa acorzi atentie catorva aspecte esentiale. Alegerea materialelor de ambalare adecvate este un aspect primordial, deoarece ajuta nu numai la impachetarea usoara si rapida a bunurilor, dar si la transportul in conditii de siguranta. 


Care sunt materialele de ambalare necesare pentru un produs mare sau cu aspect neregulat?


Pe piata exista o multitudine de solutii de ambalare, ceea ce usureaza si mai mult procesul de amblare.

Poti folosi cutii din carton, folie cu bule, folie termosensibila, folie stretch, cutii din spuma, pungi din folie cu bule, hartie, plicuri antisoc, banda adeziva, plicuri pentru curierat coex. Acestea sunt unele dintre cele mai raspandite tipuri de ambalaje, ce pot fi folosite pentru ambalarea produselor atipice. Mergand pe exemplele de produse atipice de mai devreme, de exemplu, o anvelopa se poate impacheta cel mai usor in folie stretch sau in cutii de carton mari, sigilate cu banda adeziva, pe cand obiectele ceramice trebuie sa fie ambalate in folie cu bule, care impiedica spargerea obiectelor in timpul transportului si protejeaza produsele de actiunea mecanica care le-ar putea degrada suprafata.


Alegeti produse de ambalare de la magazine specializate. In acest fel, aveti siguranta calitatii si evitati degradarea produselor pe intreaga calatorie pana la client. Azi exista avantajul de a putea achizitiona cutii de orice dimenisune, le puteti chiar comanda de la furnizor in dimensiunea dorita, fara a plati mai mult decat pentru o cutie normala. Foloseste oricare din combinatiile de mai jos:


Vinzi produse fragile: impacheteaza produsul in folie cu bule sau pune-l in cutie de plastic, in care ai introdus in prealabil fulgi din polistiren sau lana de lemn, pentru a absorbi socurile si sigileaza cutia cu banda adeziva. Garantam ca produsul va ajunge intact la destinatar.


Vinzi piese si unelete: impacheteaza produsele in folie stretch transparenta sau neagra. Obtii un pachet cu volum mic si costuri de transport avantajoase.


In final, iti dezvaluim cateva secrete pentru o ambalare optima:

Nu lasa colturi neprotejate, acopera colturile cu bucati din carton gofrat sau folie cu bule si aplica peste banda adeziva

Protejeaza articolele fragile din interiorul cutiilor cu folie cu bule, fulgi din polistiren sau lana de lemn

Testeaza rezistenta cutiei inainte de a o expedia, mai ales daca livrezi produse grele. In cazul in care ambalajul nu rezista, inseamna ca trebuie sa aplici materiale suplimentare, de exemplu, marfurile de pe un palet, pot fi securizate cu banda pentru legat si folie stretch, infasurata in jurul marfurilor

Daca livrezi produse fragile, pune o eticheta sau o banda adeziva cu insemnul fragil

Daca trimiti prin curier produse cu forme neregulate, ai grija ca awb-ul cu adresa destinatarului sa ramana lipit pe colet; pentru acesta, foloseste un plic transparent autoadeziv, special pentru lipirea documentelor pe colete

Pentru produse de fashion, alege cu incredere un plic pentru curierat, cu exterior alb si interior negru. Astfel economisesti bani pentru transport si obtii un plus de profit.


Manager : Andreea Voicu

SC AMC LIGHT PACK SRL

Telefon: 0722155788

Email: [email protected]

site web: cartonescu.roInformații de contact

Nume Companie

SC AMC LIGHT PACK SRL

Persoana de contact

Andreea V

Telefon

0722155788

E-mail