Cum poate supravietui o casatorie dupa o infidelitate

casatorie casatorie

Una din cele mai dese cauze ale divorturilor o reprezinta infidelitatea unuia dintre parteneri. Aceasta poate avea foarte multe efecte neplacute si poate zdruncina iremediabil increderea partenerului care a fost inselat. Totusi, exista cupluri care au reusit sa ramana impreuna si dupa aceasta incercare. Insa ele au facut o multime de lucruri pentru a-si rezolva problema.

O prima conditie pentru ca un cuplu sa reziste dupa o infidelitate este ca fiecare din cei doi parteneri sa fie dispus sa lucreze pentru rezolvarea plroblemelor din casnicia lor. Doar asa ei isi pot salva casnicia si pot merge mai departe impreuna.

Analizarea relatiei

Unul dintre primii pasi pe care un cuplu trebuie sa il faca dupa un adulter este sa examineze relatia si sa stabileasca in modul cel mai obiectiv si matur daca ceea ce s-a intamplat are la baza o problema existenta in casnicie, sau e doar o pornire nejustificata a unuia dintre parteneri.

Scopul acestei analize nu este acela de a scuza infidelitatea, dar este important de stabilit daca acea casnicie are sau nu probleme.

Uneori oamenii comit adulterul doar pentru ca s-a ivit ocazia sau au apelat la escorte. Alteori poate aparea situatia in care tocmai problemele maritale duc la adulter. Mai multe sfaturi si recomandari gasiti aici

Oricum ar fi, insa, nici un partener nu ar face nimic gresit daca ar primi tot ce are nevoie acasa!

Se recomanda o terta persoana pentru a media comunicare dintre parteneri

Discutiile legate de problemele dintr-o casnicie pot fi foarte dificile, motiv pentru care multe cupluri apeleaza la un ajutor din afara. A avea o parte terta implicata in discutii poate ajuta la rezolvarea unor situatii neplacute si permite partenerilor sa vorbeasca sincer si deschis despre problemele lor sau despre felul in care se simt. Dupa un adulter, este firesc ca cel putin unul dintre parteneri sa fie suparat si afectat emotional. Acest lucru ar putea impiedica posibilitatea unui dialog constructiv.

Cand oamenii au fost raniti din punct de vedere emotional, este foarte usor ca ei sa aiba rataciri fizice sau verbale, iar aceste porniri vor genera dificultati in incercare de a rezolva problemele.

Apelarea la o terta persoana poate fi o modalitate foarte buna de a minimiza aspectele emotionale si de a permite o comunicare eficienta si cu un rezultat util.

O casatorie poate supravietui dupa o infidelitate, dar este nevoie de multe introspectii sufletesti, discutii intre parti si mediatizari. De asemenea, trebuie sa existe de ambele parti dorinta reala de a ramane impreuna ca un cuplu si de a continua casnicia in cele mai bune conditii.

Copiii complica lucrurile

O alta problema care poate complica lucrurile dupa o infidelitate este existenta copiilor. Acolo unde sunt copiii, exista si victime nevinovate, indiferent de modul in care adultii ar proceda.

Astfel, existenta copiilor poate pune presiune foarte mare pe cuplu pentru ca el sa nu divorteze. Dar nici o casatorie nu poate rezista de dragul copiilor. Pentru a rezista, o casatorie are nevoie de motive intemeiate, care nu au nici o legatura cu cei mici. Ideea nobila de a ramane impreuna doar de dragul copiilor este o mare capcana - ea va genera doar suferinta si durere.

Casnicia - o experienta de viata

Nu exista un motiv pentru care o casatorie sa nu poate supravietui unei infidelitati, dar va fi nevoie de multa munca si onestitate pentru a intelege care au fost cauzele si a rezolva problemele care au generat totul. A avea o casnicie fericita poate fi una din experientele cele mai pline de bucurie din viata noastra, iar o casatorie nefericita poate fi una din cele mai mizerabile experiente.