Cosmetica 100% naturala

Cosmetica  naturala Cosmetica naturala

Ce ai facut azi pentru frumusetea ta? Nu e chiar asa de mare tevatura, rade un morcov, fierbe un mar in lapte. Natura iti vine in ajutor, in fiecare primavara, cu ingrediente proaspete numai bune de folosit in masti, decocturi si infuzii. Natural Mall iti vine in ajutor si iti prezinta cateva trucuri de infrumusetare 100% naturale:

Parul

Poate fi revitalizat daca il speli cu o fiertura de radacini si frunze de urzica, o planta cu efecte miraculoase de regenerare. Dar este important ca decoctul sa fie proaspat, altfel se oxideaza, iar calitatile se pierd. Si usturoiul pisat si pus la macerat ajuta la intarirea radacinilor si chiar la stimularea cresterii parului, datorita faptului ca prin frictionare stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului. Singura hiba ar fi mirosul si, crede-ma, nu e deloc un aspect pe care sa nu-l iei in considerare. Sofranul macerat in apa este chiar mai bun decat baile traditionale cu ceai de musetel pentru decolorarea parului blond. Nu incerca insa efectul pe un par saten inchis sau brunet, natura nu face chiar minuni... O vopsea de calitate, cu ingrediente naturale, te va ajuta sa obtii pletele aurii la care ai visat.

Tenul

Poate fi curatat cu o discheta demachianta inmuiata in lapte integral. Laptele este nu numai un bun demachiant, ci si tonifiant si emolient. Aplica dupa aceea o masca din miere de albine, in care ai amestecat o fiola de laptisor de matca, asteapta 20 de minute, iar tenul tau va arata ca dupa un somn zdravan si odihnitor. Daca ai un ten uscat, o masca rapida din banane zdrobite va hrani epiderma lipsita de apa. Daca tenul sufera de lipsa de stralucire si vitalitate, o masca din mar fiert in lapte si zdrobit cu furculita va readuce prospetime si culoare naturala in obraji. Rade un morcov, impacheteaza-l in tifon steril si aplica-l pe fata sub forma de comprese. Apasa usor pe comprese, pentru ca sucul sa ajunga mai repede la piele. Masca de morcov este un redutabil antirid, cu conditia sa o folosesti saptamanal. Aplica pe ochi pliculetele de ceai rusesc, dupa ce le-ai folosit si s-au racit, iar pleoapele se vor dezumfla imediat, in timp ce ochii isi vor recapata limpezimea. Un truc excelent pentru persoanele care petrec prea mult timp in fata computerului!

Corpul

Va deveni mai suplu daca bei doua cani pe zi de infuzie din frunze de papadie. Aceasta planta banala in aparenta te va ajuta sa slabesti treptat, prin efectul sau diuretic si sudorific. Un excelent efect de slabire si tonifiere il are si cura de struguri, unde mai pui ca este placuta si revitalizeaza intregul organism. Pentru o piele catifelata si o minte relaxata, o baie de flori de tei este tot ce iti trebuie. Ai nevoie de un saculet de panza umplut cu flori uscate de tei, pe care il agati de robinetul cazii si apoi dai drumul la apa fierbinte peste el. Pentru intarirea bustului, o masca de o jumatate de ora cu branza de vaci proaspata, in care poti sa adaugi si o lingura de smantana naturala, facuta in casa din caimacul laptelui fiert, va avea efecte miraculoase.

Mainile

Isi vor recapata netezimea si catifelarea daca faci un gomaj cu pasta de tarate de grau cernute, un galbenus de ou, putin ulei si o lingurita de miere. Gomajul, adica exfolierea stratului de celule moarte, va permite cremei de maini sa intre in profunzime si sa hraneasca tesuturile afectate de agresiunile zilnice la care iti supui mainile - detergenti, apa fierbinte sau prea rece, frig si vant, sapunuri agresive. Si pentru petele de pe maini natura iti ofera o solutie: sucul de lamaie. Foarte astringent si cu afect de inalbire, folosit zilnic prin tamponare usoara (dar numai cu suc proaspat, sa nu-ti vina ideea sa folosesti Hellas!), va elimina in timp orice pata, de la cele de cerneala la cele de ficat.

Mic dictionar

Decoctul este o solutie obtinuta in urma fierberii unei plante in apa pentru aproximativ jumatate de ora. Infuzia se obtine in urma oparirii unei plante. Dupa ce se pune apa clocotita peste planta, se lasa deoparte, intr-un vas acoperit, timp de 15 minute, apoi se strecoara. Macerarea este un procedeu prin care planta este pusa in contact cu un lichid, de la 24 de ore pana la 48 de ore. Dupa aceasta perioada se strecoara si se pastreaza in sticle inchise la culoare.