cora investeste in tineri si in viitor! Parteneri in angajare - Stagii de practica pentru studenti

cora investeste in tineri Stragii de practica pentru studenti

cora Romania alaturi FGC ACTIV GRUP, partenerul sau in cadrul proiectului Parteneri in angajare - Stagii de practica pentru studenti anunta debutul programului prin care 150 de studenti ai universitatilor din capitala pot face stagii de practica in cadrul celor patru hipermarketuri cora din Bucuresti: cora Pantelimon, cora Lujerului, cora Sun Plaza si cora Alexandriei.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, "Investeste in oameni” si are drept scop dezvoltarea resursei umane pentru integrarea durabila pe piata muncii.

Obiectivul general al programului este crearea unui parteneriat performant intre mediul academic si angajatori cu scopul dobandirii si dezvoltarii cunostintelor si a aptitudinilor de munca ale studentilor pentru facilitarea unei integrari optime a acestora pe piata muncii.

“Prin prezentul proiect, cora doreste sa ofere studentilor oportunitatea de a-si exersa cunostintele teoretice intr-un mediu de business, cu provocari reale, acest lucru facilitandu-le alegerea unei cariere la finalizarea studiilor si integrarea mai rapida intr-o companie. In prezent, exista multe modele de succes in echipele cora, studenti care au venit in practica, au ramas ulterior in companie si au avansat pe pozitii importante. In cadrul proiectului, 150 de studenti din universitatile din Bucuresti vor desfasura stagii de practica in domenii precum comert, marketing, management si resurse umane”  au declarat reprezentantii cora.

Proiectul urmareste ca cei 150 de studenti inscrisi in stagiul de practica cora, sa aiba acces la serviciile de consiliere in cariera si sa beneficieze de activitatile experientiale ale aprofundarii cunostintelor insusite in facultate. Acestia pot fi inscrisi in sistemul national de invatamant, atat in cel de licenta, cat si in cel de master.

Programul este sustenabil  si transferabil si prin faptul ca cel putin 65% din studentii care participa la stagiile de practica se vor insera ulterior pe piata muncii sau vor participa activ la cursurile ulterioare unde vor aplica  cunostintele, aptitudinile de munca si experienta dobandita, contribuind in timp la dezvoltarea durabila a pietei muncii.

„Alte 3 proiecte se vor desfasura in hipermarketurile cora din Cluj, Ploiesti si Baia Mare, insemnand ca 600 de studenti vor avea posibilitatea sa desfasoare stagii de practica in domenii precum comert, marketing, management si resurse umane”, au declarat reprezentantii cora.

La finalul stagiilor de practica se va desfasura o evaluare finala a intregii activitatii si se va organiza un concurs cu premii pentru cei mai buni 21 de stagiari.

cora

Raluca Manaila