Conform legii despre anvelopele All-Season iarna

Anvelopa All Season inscriptia 3PMSF

În legătură cu informațiile apărute în ultima perioadă în mass-media, referitor la anvelopele All-Season dorim să venim cu câteva precizări concrete.

Vă informăm că anvelopele care au inscripționate pe peretele lateral simbolurile: M+S, M.S. sau M&S pot fi folosite în România și în timpul iernii, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă sau polei, Conform O.G. nr.5/2011.

Marcajul M+S (Mud and Snow) indică faptul că anvelopa poate fi folosită și iarna, dar anvelopa NU a fost testată în condiții de iarnă. Menționăm că marcaje M+S se pot regăsi și pe anvelopele pentru SUV-uri și 4x4, chiar dacă acele anvelope nu sunt anvelope de iarnă sau all season.

Conform noilor reglementări Europene, atât anvelopele all season cât și cele de iarnă trebuie să aibă inscripționate pe flancul anvelopei, pe lângă M+S, și simbolul “Three Peak Mountain SnowFlake”, care înseamnă că anvelopa a fost testată în condiții de iarnă, conform metodei ETRTO (Europian Tyre and Rim Technical Organisation) 

Prin urmare, atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc în România, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă sau polei, anvelopele marcate cu literele M+S, M.S. sau M&S NU POT FI SUPUSE UNOR SANCȚIUNI!

Menționăm faptul că echipa Nexxon, pentru siguranța Dvs, vă sfătuiește să folosiți anvelope testate în condiții de iarnă, anvelope ce pot fi identificate prin folosirea marcajului „3 vârfuri de munte și fulg de zăpadă” pe flancul anvelopei.

În cazul în care călătoriți în afara țării, este bine să vă informați înaintea referitor la legislația țării vizitate sau tranzitate, privind marcajele obligatorii pe anvelope, deoarece în unele țări (de exemplu: Germania) sunt reglementări stricte, care obligă folosirea anvelopelor cu „3 vârfuri de munte și fulg de zăpadă” în timpul iernii.


Pentru noi, siguranța Dvs. este pe primul loc ! 

Cu deosebită considerație,

Echipa Nexxon