Cine este dr. Sef de lucrari Laura Iosif

dr. Sef de lucrari Laura Iosif dr. Laura Iosif

– Sef de lucrari (Lector) universitar la UMF “Carol Davila”, Bucuresti

– Disciplina de Protetică Dentară

– Desfășoară activități de predare, în cadrul Cursului de Protezare Totală, anul V, Stomatologie și al Rezidențiatului de Protetică Dentară; tratamente protetice si indrumarea studentilor anului V din cadrul stagiului Disciplinei de Protezare Totala, precum si a medicilor rezidenti din cadrul Rezidențiatului de Protetică Dentară.


Cu pasiune, dedicare si exigenta profesionala privind cele mai minutioase si mai noi tehnici ale stomatologiei moderne, abordand cazuri cu grad inalt de complexitate in domeniul Proteticii Dentare, doamna doctor Laura Iosif are o experienta profesionala in domeniu de peste 20 de ani si a redat cu succes zambetul a mii de pacienti, dintre care cele mai multe cazuri au constat in reabilitari dentare totale cu grad crescut de dificultate la mandibula si maxilar. Polul major de interes s-a concentrat in jurul tratamentelor protetice mobile, pornind de la protezele scheletate- singurul tip de proteza partiala care la ora actuala beneficiaza de sisteme speciale, complet fizionomice, de fixare de dintii restanti (sisteme tip capsa, culisa, balamaua, magneti, telescoape), protezele partiale flexibile din diferite materiale alese in functie de particularitatile individuale ale cazului (proteze din Vertex, Valplast, Bio Dentaplast, Polyflex, TCS etc), proteze totale conventionale din PMMA sau Polyan, supraproteze pe dinti naturali si/sau implanturi, ancorate tot prin sisteme speciale, complet fizionomice (tip capse, magneti, locatori s.a.).


In opinia sa, pentru a fi un medic de succes pe toata perioada carierei profesionale, unul din cele mai importante aspecte îl constituie mentinerea constanta a abilitatii de a conectare la starea emoţionala a pacienţilor, de empatie si compasiune, disponibilitatea unei bune comunicari, sociabilitate si intelegerea necesitatilor fiecaruia, iar de cealalta parte menţinerea motivaţiei pentru dezvoltarea profesională continua, de extindere continua a cunostintelor dobandite.


Astfel, cateva dintre reperele importante în evoluţia profesională, cat si in cariera sa universitara enumera:

  • Absolvirea Facultatii de Stomatologie, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila“din Bucuresti (2002), precedate de parcurgerea anilor universitari preclinici in cadrul Facultatii de Stomatologie “Johannes Gutenberg“, din Mainz, Germania. Au urmat gradele medicale, de la medic rezident în specialitatea Stomatologie Generalǎ în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţǎ Militar Central ”Dr. Carol Davila” (2002-2003) şi al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facialǎ “Prof. Dr. Dan Theodorescu ”din Bucureşti (2003-2005), la medic specialist în Specialitatea Stomatologie Generalǎ, totodata parcurgerea gradelor medicale de la medic specialist în Specialitatea Proteticǎ Dentarǎ la medic primar în Specialitatea Proteticǎ Dentarǎ, dobandirea titlului de doctor în ştiinţe medicale (2012);
  • Autor de carte si capitole din carti de specialitate, autor principal si coautor a peste 30 de articole in reviste stiintifice din tara si din strainatate pana in prezent;
  • Prezentari la peste 30 manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale (congrese, cursuri, simpozioane), participari efective la peste 45 de evenimente stiitifice din tara si strainatate.

 

Protezarea moderna si eficienta


dr.lector universitar Laura Iosif – o autoritate in domeniu



Proteze dentare – o solutie pentru mai multe probleme

Lipsa tuturor dintilor creaza o stare neplacuta atat din punct de vedere social, cat si o stare generala de sanatate nesatisfacatoare. Lipsa dintilor duce la probleme de vorbire, la probleme de ordin estetic, alimentele nu pot fi mestecate, ceea ce duce la probleme digestive. Lipsa totala a dintilor se poate rezolva cu ajutorul unei solutii clasice: proteze dentare fixe sau proteze dentare scheletate.



Proteze dentare in functie de situatie

Aceasta poate fi totala (daca lipsesc toti dintii) sau partiala (daca mai exista 2, 3 dinti).

Daca exista mai multi dinti pe arcada (4, 5 dinti) se poate realiza o proteza dentara scheletata.



Tipuri de proteze dentare la Trident

Proteza totala este o proteza dentara elsatica (flexibila) care se stabilizeaza prin succiune (adica prin crearea unui vacuum intre proteza dentara si cerul gurii). Este realizata in contact intim cu gingia pacientului si urmareste foarte bine forma arcadelor dentare.Asadar, proteza dentara totala este atunci cand arcada nu gazduieste niciun dinte. Ea poate fi de doua tipuri, conventionala, caz in care proteza va fi primita de pacient dupa aproximativ 8 – 12 saptamani, astfel incat gingia sa aiba timp sa se vindece in urma prealabilelor extractii. Exista si proteza imediata care asa cum numele o spune, pacientul o primeste in scurt timp. Dezavantajul in cazul ei este ca necesita mai multe ajustari in timpul procesului de vindecare pentru o potrivire corecta.

Proteza scheletata se fixeaza de dintii restanti prin sisteme speciale cum ar fi capsa, culisa, balamaua, magnetii, telescoapele. Este o proteza mobilizabila care trebuie indepartata si igienizata in fiecare zi.Proteza dentara pe implanturi (cand lipsesc toti dintii) – Primul pas il reprezinta instalarea implanturilor dentare (suruburi din titan) pentru a inlocui radacinile dintilor pierduti (pot fi de exemplu 5 implanturi pe o arcada). Al doilea pas este aplicarea bonturilor protetice si ultima etapa inserarea protezei dentare, legata de implanturile existente. Cerul gurii nu este acoperit. Procesul de tratament in acest caz are o durata mai mare, dat fiind faptul ca radacinile artificiale (implanturile), trebuie sa fuzioneze cu osul maxilarului.


Informații de contact

Nume Companie

Germandent

Persoana de contact

dr. Laura Iosif

Telefon

0726282896

E-mail