Ceasuri de mana replica barbatesti si dama

ceasuri de mana ceasuri de mana

CATEVA INFORMATII DESPRE CEASURILE AUTOMATICE: Un ceas automatic este un ceas mecanic, prevazut cu regulator cu balansier al carui arc motor este tensionat de miscarile bratului si nu necesita intoarcere manuala zilnica daca acesta este purtat tot timpul la mana si miscarile acesteia sunt destul de active. Pentru a reusi aceasta incarcare automatica, ceasul contine un "rotor" in forma de evantai. Miscarile normale ale bratului purtatorului provoaca miscarea rotorului in jurul axului sau, caruia i se ataseaza un mecanism ce transforma miscarea de translatie in miscare de rotatie care in cele din urma intoarce arcul motor.

Timpul de functionare al unui ceas automatic:

Intors la maxim(atat automatic cat si manual, atunci cand nu este purtat), timpul de functionare al unui automatic este intre 24 si 48 h. Frederic Piguet, manufactura elvetiana de renume care se specializeaza in mecanisme complicate a produs un mecanism automatic care poate inmagazina energie suficienta pentru 100h(dar aici vorbim de un mecanism automatic original unic si foarte complicat). Miscarile normale ale purtatorului sunt suficiente pentru a asigura o functionare perfecta a ceasului cand acesta este purtat. Mai problematica este situatia persoanelor mai in varsta sau a celor bolnave, precum si a celor a caror activitate zilnica le impune un grad de miscare limitat. Aceste persoane trebuie sa intoarca ceasul manual pentru a-i asigura functionarea la parametri. Daca un ceas automatic nu a fost purtat mult timp este indicat sa fie intors manual inainte de a fi pus la mana. 5 sau 10 intoarceri ale coroanei sunt de obicei de ajuns pentru a tensiona complet arcul. Atentie insa: caseta cu arc intr-un mecanism automatic nu este prevazuta cu un stopper asa ca nu veti simti nici o rezistenta majora cand arcul e tensionat complet. 

Revizia unui ceas automatic:

Se recomanda verificarea si relubrifierea mecanismului la fiecare 1 - 2 ani. 

Intretinerea unui ceas automatic:

Ceasurile automatice depind de miscarea bratului pentru a functiona, necesitand insa si intoarcere manuala chiar daca acesta e purtat zilnic. Este recomandabil ca atunci cand lasati jos un ceas automatic, sa il intoarceti pentru ca acesta sa poata functiona la parametri mai mult timp. Daca ceasul nu e purtat zilnic atunci e de preferat sa fie intors cel putin de 4-5 ori pe saptamana pentru a mentine o functionare constanta, precum si pentru a mentine mecanismul in stare buna. Intoarcerea ceasului mecanic la acelasi moment din zi poate fi transformata intr-o rutina, deoarece este benefic pentru mecanism. In plus exista dispozitive de intoarecere automatica care au rolul de a intoarce ceasurile automatice, simuland miscarile mainii. Aceste dispozitive sunt foarte eficiente si recomandabile pentru colectionarii de ceasuri automatice si nu numai, deoarece mentin mecanismul intr-o continua miscare. Un alt sfat este acela de a evita setarea zilei si/sau datei (daca ceasul are aceste functii) in timpul noptii. Mecanimul zi/data se activeaza in timpul noptii si setarea in aceasta perioada poate dauna. In plus, este recomandabil ca un ceas mecanic sa nu fie purtat in timpul practicarii unui sport care necesita miscari bruste ale mainii (tenis, golf, etc), deoarece fortele inertiale mari si socurile pot dauna grav mecanismului.

Precizia unui ceas automatic:

Un ceas mecanic in majoritatea cazurilor nu este la fel de exact ca si un quartz, dar daca luam in considerare o abatere de 5-15 secunde pe zi, din totalul de 86400 de secunde ale unei zile, obtinem o acuratete de 99,99% in conditii variabile - una din cele mai bune ale vreunui aparat de masura inventat vreodata. Ganditi-va la acest aspect inainte de a acorda ceasului automatic pe care il aveti sau doriti sa il cumparati calificativul de “inexact”.

Popularitatea ceasurilor automatice:

Precum toate ceasurile mecanice, ceasurile automatice au pierdut mult teren la declansarea revolutiei ceasurilor quartz in anii '70. Ceasurile electronice erau la moda atunci si erau mult mai precise decat cele mecanice, In anii 80 insa, in timp ce productia masiva de ceasuri quartz atingea sute de milioane de bucati pe an, unii colectionari au inceput sa reaprecieze valoarea si individualitatea unui ceas mecanic. In ultimii 10 ani ceasurile mecanice au revenit in forta pe piata mondiala. Foarte multi cunoscatori aprecieaza arta si mestesugul necesare pentru manufacturarea unui mecanism automatic. Este fascinant sa vezi cum o tehnologie veche de sute de ani este perfect functionala si precisa chiar si astazi. Ce apreciem acum foarte mult este implicarea umana pe care o presupune un ceas automatic, a carui asamblare se face intru totul manual. In plus, aceste automatice folosesc energie pura, naturala - miscarea mainii, pe cand cele quartz folosesc baterii care polueaza.
___________________________________________________________________________________________
CATEVA INFORMATII DESPRE CEASURILE QUARTZ:

Ceasurile cu quartz asigura o precizie aproape de neegalat si asta la preturi foarte... competitive. Precizia asigurata de un quartz obisnuit este cam de -0,5/+0,7 secunde pe zi. Exista insa si cronometre pe baza de quartz care ating o precizie de +/- 15 secunde pe an. Acest record este detinut in prezent de cronometrele manufacturate de Breitling. Recorduri de precizie in ceea ce priveste mecanismele cu quartz au stabilit, in trecut, Omega si Seiko. Omega a lansat, in 1974, un cronometru marin numit Megaquartz care stabilea, dupa 63 de zile de teste dure, un record de precizie, corespunzator unei variatii de doua miimi pe zi. In 1978, Seiko lansa pe piata ceasurile twin-quartz, care, asa cum le arata si numele, dotate cu doua cristale de quartz care asigurau o precizide de... numai... cinci secunde pe... an.

In schimb, mecanismelor cu quartz li se reproseaza, la nivel... emotional, lipsa de viata, lipsa ticaitului marunt si placut la auz. In afara de asta, quartz-ul este foarte sensibil la diferentele de temperatura aceasta problema fiind exact cea rezolvata de Breitling si ale sale cronometre cu quartz termocompensat care corecteaza electronic mare parte din variatiile de precizie provocate de... variatiile de temperatura. Alte reprosuri aduse quartz-ului sunt ca nu rezista in timp la fel de mult precum un ceas mecanic si ca, din cauza bateriilor sunt factor de poluare. Acest din urma argument este invocat de manufactura Auguste Reymonde pentru a nu fabrica ceasuri cu quartz... De parca, de la directorii sai si pana la ultimii muncitori, acestia nu or avea, daca nu baterii la automobil, macar la telecomanda televizorului.