Ce trebuie sa stii cand inchiriezi un birou?

Spatii de birouri Spatii de birouri

Sunt multe de luat in considerare cand inchiriati un spatiu comercial pentru prima data. Procesul poate fi complicat si numerosi factori v-ar putea afecta decizia finala. Chiriasul trebuie sa se gandeasca la locatia contractului de inchiriere fata de cost, termenii si durata contractului de inchiriere si daca spatiul pentru birou ofera sau nu optiuni pentru cresterea sau extinderea afacerii. Daca credeti ca sunteti gata sa inchiriati primul birou, iata trei sfaturi importante de urmat pe parcursul intregului proces.


Exista multe tipuri de spatii comerciale pe care le puteti inchiria si multe lucruri de luat in considerare inainte de a semna un contract de inchiriere. Tipul de spatiu pe care il inchiriati poate afecta tipul de inchiriere, pretul pe patrat patrat si locatia gresita poate afecta dezvoltarea afacerii dvs., in timp ce tipul potrivit de spatiu si locatie va pot ajuta afacerea sa creasca.


In primul rand, trebuie sa stabiliti inca de la bun inceput cat anume sunteti dispus sa investiti din punct de vedere financiar si daca este alegerea potrivita pentru nevoile dvs. Luati in considerare ca in procesul de plata pentru un spatiu de birou, este probabil sa faceti si alte costuri - acestea ar putea include costuri precum curatenia, utilitatile si alte servicii importante. Dupa toate acestea veti putea stabili cu exactitate care spatiu se potriveste cerintelor si necesitatilor dumneavoastra si bineinteles, ale afacerii dumneavoastra. 


Dupa ce v-ati decis asupra spatiului, trebuie sa va asigurati ca contractul de inchiriere este conform dorintelor dumneavoastra, si anume: perioada de inchiriere – pe 6 luni sau un an. Recomandat este sa nu semnati pe mai mult de un an, intrucat trebuie sa decideti ulterior daca este sau nu potrivit.


O alta alternativa, daca cautati o optiune pe termen mai scurt pentru inchirierea spatiului de birouri, este sa incercati Active Property Services. Cu ajutorul celor de la Active Property Services aveti posibilitatea de a gasi cele mai bune locuri pentru birouri de inchiriat in Cluj.


Identificati nevoile de spatiu de birou

Definirea nevoilor afacerii dvs. este primul pas pe care trebuie sa il faceti inainte de a cauta spatii de birou de inchiriat. Analizati de cat spatiu aveti nevoie, precum si de bugetul de care dispuneti. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare nevoile pe care le puteti avea si in viitor. 


Determinati cat spatiu aveti nevoie

In primul rand trebuie sa va ganditi la numarul angajatilor si bine inteles la spatiul de care fiecare angajat in parte are nevoie. In mod obisnuit, fiecare angajat va avea nevoie de cel putin 150 de metri patrati, iar angajatii la nivel de management vor necesita si mai mult spatiu. Ganditi-va la nevoile dedicate de munca si spatiu de birou pentru fiecare angajat.