Ce pardoseală alegem în hală? Beton șlefuit sau rășină

Pardoseală industrială reconditionată Pardoseală din beton șlefuit

Cu siguranță mulți dintre noi am fost puși în postura de a alege varianta optimă pentru pardoseala din spațiul de depozitare sau de producție.

Avem câteva variante disponibile pentru zonele industriale și anume betonul elicopterizat cu cuartz sau rășina epoxidică. Mai sunt și alte variante de acoperiri de pardoseli dar nu sunt recomandate în zonele industriale supuse la trafic greu.

De aceea revenim la betonul elicopterizat cu cuartz, care se realizează in momentul construcției inițiale a halei industriale. Pardoseala din beton este acoperită cu un strat de cuartz care se elicopterizează în momentul turnării efective a betonului, mai exact atunci când betonul este încă proaspăt. Stratul de cuarț cu o grosime constantă de câțiva mm, există norme și recomandări pentru aplicarea acestuia pe pardoseală, conferă o rezistență sporită pardoselei și un aspect continuu al pardoselei industriale. Dezavantajul, minor după părerea mea este unica culoare întâlnită sau limitarea culorilor, deoarece se mai pot aplica roșu, crem și altceva nu am prea văzut pe pardoseală.

Rășina epoxidică pe pardoseala industrială conferă spațiului în care este aplicată o anumită eleganță și o senzație de curățenie permanentă. Si aici putem discuta de culori sau nuanțe, sunt aproape nelimitate. DAR aici putem discuta de grosimi ale pardoselilor din rășină. Din cunoștințele mele (mai exact firme de aplicatori de astfel de pardoseli) nu grosimea garantează rezistența in timp a unei pardoseli din vopsea ci MODALITATEA DE APLICARE A RĂȘINEI.

Mai exact toți pașii necesari aplicării finisajului realizat din vopsea de pardoseală:

  • Pregătirea stratului suport- are un rol foarte important deoarece acest lucru poate influența desprinderea vopselei de pe pardoseală. Pregătirea suportului se poate face prin operații de șlefuire, operații de sablare, operații de frezare.
  • Amorsarea stratului suport - ajută la stabilizarea pardoselei, întărirea pardoselei și ancorarea stratului de vopsea.
  • Aplicarea efectivă a rășinei pe suprafață- care poate fi făcută manual cu trafaletul dar nu garantează o grosime uniformă, constantă sau ideal o aplicare mecanizată cu pistolul de vopsit special, aici avem o grosime comparabilă pe toată suprafața pardoselei.

După ce am ales varianta noastră de pardoseală industrială, intervine după o perioadă de utilizare o problemă - PARDOSEALA DEVINE URÂTĂ.

In cazul betonului elicopterizat, acesta își pierde luciul, apar găurele, este zgâriat și reține mizerie sau urmele de la stivuitor.

In cazul vopselei de pardoseală lucrurile stau mai rău și anume se exfoliază pe anumite zone, se tocește în zonele intes traficate, este zgâriată, nu se poate spăla cu mașini de spălat industriale.

Deci revenim iar în zona din care am pornit, CE APLIC ACUM PE PARDOSEALĂ? sau CE FAC ACUM CU PARDOSEALA ?

Dacă sunt în zona de rășină exfoliată varianta corectă este să elimin vopseau veche prin șlefuire profesională a pardoselei. Acest lucru poate fi făcut de către o firmă de șlefuit pardoseli. Ai aici un exemplu: Adna Interdom srl

https://www.youtube.com/watch?v=By-ewmrMELk&t=106s

Si să aplic o nouă vopsea, urmând aceleași operații destul de costisitoare.

Dacă sunt în situația fericită cu beton elicopterizat pe pardoseala mea industrială, atunci află că se poate reface aspectul de nou cu un cost pe metru pătrat destul de redus, incomparabil cu cel al vopselei aplicate și/ sau eliminate de pe pardoseală.

Cu ajutorul unei firme din domeniul recondiționării pardoselilor, șlefuirea betonului industrial cu utilaje de șlefuit și finisat pardoselile, readuc pardoseala la starea inițilă. Mici dezavantaje ale acestei metode sunt fisurile apărute și zonele măcinate care în urma reparațiilor profesionale sunt vizibile.

Un filmuleț realizat de SC ADNA INTERDOM SRL cu o experiență de 19 ani în reconditionarea pardoselilor este postat mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=qtImYQzOM6g

Concluzia noastră în urma solicitărilor primite de a reface anumite pardoseli din beton șlefuit sau de a elimina rășini vechi este că o pardoseală din beton elicopterizat presupune mai puține costuri cu mentenanța sau cu refacerea aspectului în timpul utilizării acesteia.

Informații de contact

Nume Companie

Adna Interdom

Persoana de contact

Subțirică Marius

Telefon

0723436067

E-mail