Ce motive au părinţii pentru a-şi înscrie copilul la o grădiniţă privată în Ploieşti?

Gradinita privata in Ploiesti Gradinita privata in Ploiesti

Bazele vieţii sociale a copiilor încep încă de la grădiniţă, continuând în clasele primare şi la celelalte forme de învăţământ, de aceea înscrierea copilului la o grădiniţă privată în Ploieşti este o opţiune excelentă în acest sens.

Grădiniţa privată este deosebită din toate punctele de vedere de o grădiniţă de stat, iar copiii au diferite activităţi interesante şi plăcute, practică sport, au activităţi în aer liber şi se bucura din plin de beneficiile acestui sistem educaţional.


Ce învaţă copiii la o grădiniţă privată în Ploieşti şi cum se contribuie joacă la dezvoltarea inteligenţei emoţionale şi nu numai

În cadrul unei grădiniţe private în Ploieşti, copiii vor învăţa prin joc şi joacă, se vor bucura de atenţia cadrelor didactice şi a colegilor lor mai mari de ani. Pentru că cei mici învață cel mai bine prin joc şi joacă, profesorii se asigura că există un echilibru între joacă liberă şi cea structurată, copiii având libertatea de a alege metodele de predare. Jocul îşi are locul bine stabilit în grădiniţă privată din Ploieşti, fiind lipsit de pericole.


De asemenea, se pune accent pe joc, joacă, dar şi învăţarea în aer liber. Cu alte cuvinte, la grădiniţă privată este permisă explorarea şi mai ales murdărirea. Cele mai bune haine ale copiilor vor fi folosite la petreceri, nu zi de zi în mediul educaţional, iar cei mici vor avea nevoie de haine de schimb, de echipament de ploaie şi de zăpadă şi iau parte la ateliere indoor şi outdoor.


Avantajele grupelor mixte de vârsta la grădiniţă

Copiii mai mici se vor înţelege de minune cu copiii mai mari, preluând modelul acestora în activităţile de zi cu zi. În plus, cei mai mari dintre colegi vor învăţa să fie mai grijulii şi mai empatici faţă de nevoile celor mici. Cei mai mari le vor deveni mentori şi îi vor pregăti pe cei mici de viaţă reală, ei înşişi învăţând să colaboreze cu persoane de toate vârstele.


De asemenea, copiii vor învăţa într-un loc sigur, în care vor învăţa să îşi exprime şi să îşi valorifice sentimentele. Comunicarea cu familia şi cu părinţii va fi foarte bună, părinţii primind feedback în mod constant prin fotografiile şi informaţiile care vor fi postate în mod constant şi periodic pe canalele de social media aferente SEVA.


De asemenea, părinţii şi bunicii pot ţine ateliere de învăţare pentru copii, în funcţie de zilele disponibile în calendar, de la cursuri de sport, gastronomie, până la explorare a mării şi cercetăşie sau chiar anatomie. Colaborarea dintre părinţi, copii şi profesorii SEVA este foarte bună, fiecare dintre participanţii la procesul de educaţie acţionând în detrimentul educaţiei.


Fără doar şi poate, înscrierea copiilor la o grădiniţă privată în Ploieşti se va dovedi o opţiune benefică deopotrivă pentru copii, cât şi pentru părinţi.