Asociația CHARCOT MARIE TOOTH România derulează proiectul DizabilTech finanțat prin programul START ONG

Proiect destinat persoanelor cu dizabilități DizabilTech

În perioada 02.05.2022-31.08.2022, Asociația Charcot Marie Tooth România, va derula proiectul DizabilTech, finațat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

În cadrul proiectul DizabilTech asociația va organiza webinarii și workshopuri online prin intermediul cărora va învăța beneficiarii proiectului (persoanele adulte cu dizabilități fizice) noțiuni de bază despre tehnologia informației, astfel încât aceștia să își dezvolte abilitățile digitale și să devină mai independenți.

Asociația CMT România va susține și 2 workshop-uri fizice în Reșița, la Clubul persoanelor cu dizabilități de pe Aleea Tineretului, nr.3, pe 6 iunie și 15 august.

Temele abordate pe parcursul webinariilor:

- Utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități: servicii medicale, administrative, financiare, sociale,etc.

- Folosirea celor mai potrivite dispozitive digitale pentru tine și securitatea online.

Temele abordate pe parcursul workshopurilor :

Noțiuni de bază despre: tehnoredactare, platformele sociale.

Noțiuni de bază hardware și software din IT

La sfârșitul proiectului, participanții la webinarii și workshopuri vor primi un pachet digital (de ex. Tabletă, e-book reeder, licență software)

De asemnea, se va crea o platformă de cursuri dedicată persoanelor cu dizabilități. Conținutul platformei de învățare va fi adaptat domeniilor de interes pentru persoanele cu dizabilități.

Despre Asociația Charcot Marie Tooth România

Scopul Asociației Charcot Marie Tooth România este îmbunătățirea calității vieții persoanelor care suferă de boala Charcot Marie Tooth și a familiilor acestora, dar și a altor categorii de persoane cu dizabilități., prin implementarea de proiecte și programe naționale. Pentru mai informații, accesați www.asociatiacmt.ro

Asociația Charcot Marie Tooth România

Szabo Andreea Maria