Alege sa folosesti tego in proiectele tale de constructii!

tego Alege sa folosesti tego in proiectele tale de constructii!

Tego este un material care face parte din categoria materialelor de constructii. Acesta este realizat din esenta de lemn tare, precum plop, fag sau mesteacan.

Practic, acest material este realizat din straturi de lemn, straturi ce se incadreaza intre 3 si 11. Acestea sunt lipite intre ele cu o rasina speciala, care poarta numele de fenolforaldehidica. Este important de mentionat faptul ca lateralele placilor sunt acoperite cu un strat de vopsea acrilica care are rolul de impedica umezeala sa intre in straturile din lemn.

Cele mai des intalnite utilizari pentru tego sunt urmatoarele

Cel mai des, varianta clasica de tego este folosit pentru realizarea de cofrage pentru turnarea de beton, deoarece acesta ofera posibilitatea de cofrare si decofrare, dar si de reutilizare, fara sa sufere deteriorari. Aceasta posibilitate este fezabila doar in cazul in care acest material de utilizat in conditii normale.

Varianta antiderapanta este folosita foarte eficient intr-o varietate de aplicatii. Aceasta varianta este in general utilizat pentru placarea masinilor pentru transportul de marfuri, in cadrul navelor maritime, dar si in pentru realizarea de scene pentru concerte si spectacole.

Principalele avantajele pe care le ofera acest material

Tego este un material foarte rezistent, cu o destinatie speciala: acesta este folosit in lucrari de cofrare. Trasaturile ce evidentiaza tego in randul altor materiale de constructie sunt:

• Compozitie speciala – fiind fabricat din straturi succesive, utilizandu-se un material cu trasaturi specificie, acesta din urma ii ofera materialului finic o serie de proprietati speciale ce il fac sa fie utilizat in poriecte specifice intr-un mod efficient;
  • Rezistenta mecanica ridicata – datorita faptului ca este realizat din straturi de lemn, care sunt lipite intre ele cu ajutorul unei rasini speciale, aceste lucruri fac din tego un material rezistente la socuri mecanice;
  • Rezistenta foarte buna la uzura – avand in vedere faptul ca poate fi utilizat de mai multe ori in realizarea de cofraje dupa ce a fost decofrat de pe o anumite suprafata, acest lucru confirma faptul ca tego.

Tego se gaseste si online, de unde il poti cumpara simplu si rapid

Poti cumpara tego la un pret extrem de accesibil, astfel ca vei putea sa iti duci proiectul de constructii la bun final.

Cumparand materiale de cea mai buna calitate, precum tego, vei avea intotdeauna un proiecte de constructii reusit precum ti-ai dori.

Este important sa alegi intotdeauna materialele calitative, in schimbul celor cu un pret redus, caci doar in acest mod proiectul tau va fi unul de lunga durata. Materialele folosite in timpul proiectului sunt cele care vor garanta succesul unui proiect.

Mesteru Manole

Mesteru Manole