Administrarea facila a retelelor companiilor

Liderul industriei germane de profil a lansat versiunea 12 a solutiilor pentru companii

Securitatea este o prioritate de top, mai ales in mediul de afaceri. In era retelelor mobile si eterogene, protectia infrastructurii IT este cea mai mare provocare pentru companii. Un numar din ce in ce mai mare de companii au inregistrat atacuri asupra retelelor proprii. Prin portofoliul sau de produse business, G Data ofera solutii eficiente si fara costuri ridicate, adaptate impotriva tuturor scenariilor de atac. Serverele, desktop-urile, notebook-urile si smartphone-urile sunt protejate cu cea mai recenta tehnologie de securitate „Made in Germany” inclusa in noua G Data Business Generation 12. Folosind managementul mobil integrat, administratorii pot monitoriza permanent starea securitatii retelei si pot interveni atunci cand este cazul. Noua consola de administrare mobila ofera multa flexibilitate: interfata web face posibila interventia asupra setarilor indiferent de locatia administratorului si de dispozitivul folosit – cesta poate fi chiar si un smartphone. G Data AntiVirus, G Data ClientSecurity si G Data EndpointProtection sunt acum disponibile in versiunile Business si Enterprise.

Consola de management: administrare simpla ce asigura o vedere de ansamblu asupra tuturor clientilor din retea

Ce computer din retea este cel mai atacat? Dispun toate computerele din retea de cea mai recenta semnatura din baza de virusi? Multumita tabloului de bord redesenat si modulului de rapoarte avansate, administraorii de retele vor sti intotdeauna care este statusul securitatii din retea, la fel si pe cel al celorlalte informatii importante. Consola de management centralizat si ghidul de utilizator intuitiv fera informatii despre actiunile necesare, ca de exemplu, task-urile de scanare sau instalarea de clienti noi, economisind astfel, timp si bani.

Administrare in orice moment, de oriunde v-ati afla

Noile console de administrare, mobila si web, permit administratorilor sa acceseze solutiile antivirus din retea oricand si de oriunde pentru a verifica statusul securitatii, a configura firewall-ul, a initia scanari ori pentru a gestiona cererile utilizatorilor.

MobileManagement: supravegherea dispozitivelor mobile

In zilele noastre, multe companii si angajatii acestora considera dispozitivele mobile, precum smartphone-urile, ca parte din echipamentul IT de baza.  O buna parte din companii au adoptat politica "Bring Your Own Device". Acest lucru  face dificila urmarirea si protejarea dispozitivelor din retea impotriva programelor malware si a altor amenintari online.

Noua interfata, MobileManagement, pune la dispozitia administratorilor o lista a tuturor dispozitivelor cu sistem de operare  Android si permite vizionarea statusului de securitate  al acestora si lista de virusi detectati.

Noua generatie de solutii pentru protectia retelelor:

G Data AntiVirus este o solutie usor de instalat, cu administrare centralizata ce poate fi gestionata din interiorul sau din afara companiei, indiferent de numarul de utilizatori. Stabilitatea retelei este asigurata de tehnologiile antivirus premiate, de administrarea centralizata si de protectia automata a serverelor de fisiere, statiilor de lucru, laptopurilor si dispozitivelor mobile cu OS Android, precum tablete si smartphone-uri.

G Data AntiVirus ruleaza insesizabil in background si protejeaza impotriva amenintarilor cunoscute sau necunoscute, datorita monitorizarilor euristice si comportamentale, fara sa afecteze performantele computerului. Toate procesele, cum ar fi, instalarile, scanarile, update-urile, modificarile setarilor, etc., sunt controlate de la distanta prin ManagementServer. In plus, integrarea tehnologiei G Data BankGuard, prezenta pana acum doar in solutiile retail, asigura securitatea tranzactiilor de plati online.

Retelele moderne sunt extrem de mobile, asigurand angajatilor accesul la datele companiei, prin utilizarea laptopurilor, smartphone-urilor sau tabletelor, atunci cand sunt intr-o calatorie de afaceri sau lucreaza de acasa. G Data ClientSecurity furnizeaza cea mai buna protectie posibila impotriva malware-ului, spam-ului, atacurilor online si a altor amenintari la adresa infractructurii IT. Toate modulele de securitate, de genul, protectie antivirus, firewall sau antispam sunt dedicate protectiei clientului, ofera protectie transparenta pentru toate dispozitivele si ruleaza pe fundal, fara a fi sesizate.

Utilizarea in interes personal a computerelor companiei este un subiect complex: pe de o parte poate cauza pierderi economice si de productivitate, dar pe de alta parte, utilizarea in interes personal a Internetului ofera angajatilor satisfactii si o anumita motivatie la locul de munca.  Solutionarea problemei este definirea unei politici corporatiste clare care sa reglementeze folosirea personala a computerelor si a programelor companiei. In plus, G Data EndpointProtection include PolicyManager, prin intermediul caruia pot fi setate, cu doar cateva click-uri, reguli de folosire a programelor, Internetului si a dispozitivelor de stocare.

Versiunile Enterprise ale solutiilor G Data AntiVirus, ClientSecurity si EndpointProtection completeaza domeniul de functionalitate cu o functie de backup pentru clienti si cu protectia serverului de mail. G Data MailSecurity functioneaza ca gateway pentru toate emailurile care intra si ies, protejand serverele de mail, de genul Exchange sau Notes.

Cele mai importante inovatii aduse versiunii 12:

- MobileManagement: indicator central al dispozitivelor cu Android folosite de companii in care pot fi vizionate informatii despre virusii detectati si despre starea securitatii

-Integrarea G Data BankGuard pentru tranzactii de plati online desfasurate in deplina siguranta

-Rapoarte imbunatatite ale modulelor de management: analize detaliate si rapoarte cu situatia malware-ului din retea

-Functionalitate completa in afara retelei pentru dispozitivele mobile ale echipelor de vanzari

-Inventariere  software si hardware pentru toti clientii din retea

-Controlarea de la distanta prin intermediul interfetei web

-Conexiunea imbunatatita pentru transferul grupurilor existente din ActiveDirectory si pentru instalarea automata a clientilor

-Instalarea, scanarea si gestionarea autorizarilor in mod centralizat a fost imbunatatita

-Integrarea facila a computerelor din alte domenii

-Pentru G Data ClientSecurity & EndpointProtection: crearea facila a regulilor de firewall prin folosirea unei ferestre de dialog sau a unui wizard