6 motive sa nu te casatoresti

casatorie casatorie

Casatoria este un ideal si punctul cel mai inalt unei relatii pentru multe femei, dar si pentru barbati. O casatorie insa nu inseamna si nici nu iti garanteaza ca vei fi satisfacuta, ca veti fi credinciosi unul altuia si fericiti pana la adanci batraneti. Hai sa vedem, asadar, pe site-ul nostru de matrimoniale romania de ce sa stai deoparte de starea civila...

Casatoria nu este pentru infideli

Daca nu esti o persoana monogama, atunci nu este o idee buna sa te casatoresti si sa promiti fidelitate eterna unei persoane. In acest caz, casatoria inseamna sfarsitul vietii si dragostei asa cum o stii tu. Totodata, nu ar trebui sa uiti ca prin infidelitate iti poti rani sotul foarte profund. Deci, daca nu vrei o relatie monogama, este mai bine sa nu te casatoresti.

Nunta este scumpa

Din pacate, ai nevoie de multi bani pentru a organiza o nunta perfecta. Este ceva ce vrei cu adevarat si este esentiala pentru fericirea ta intr-o relatie? Daca gandesti logic, merita sa iti cheltui economiile de-o viata pentru o zi de sarbatoare la care sa iti inviti toate rudele pe care nu le-ai mai vazut de 10 ani? Sau preferi sa cheltui banii mergand intr-un loc exotic in care tu si partenerul tau puteti petrece momente de neuitat impreuna?

Casatoria este doar o bucata de hartie

Tu si partenerul tau sunteti intr-o relatie monogama fericita, asa ca de ce ai avea nevoie de o bucata de hartie de la o terta persoana care sa demonstreze ca va iubiti si vreti sa petreceti restul vietii impreuna? Este adevarat ca o casatorie are anumite avantaje (de exemplu, securitatea sociala), dar poti avea toate acestea si fara ea. Poate dorinta ta de a te casatori este un rezultat al faptului ca toate prietenele tale s-au casatorit si te intreaba cand ai de gand sa o faci si tu?

Casatoria ucide spontaneitatea

Casatoria de multe ori presupune ca nu ramane nici un dram de spontaneitate in viata sotilor. Totul este planificat in prealabil si promisiunile sunt in asa fel incat "va fi timp si pentru asta". Daca vrei sa ai o viata fara obligatii, atunci casatoria cu siguranta nu este pentru tine.

Casatoria este un compromis constant

Compromisurile sunt parte din fiecare relatie, dar, dupa casatorie, toate deciziile devin reciproce si nu iti permiti sa nu fii de acord cu ceva. Acest lucru nu se aplica numai lucrurilor mici, triviale, de genul ce mancati la pranz, dar si in cazul celor mai importante, de exemplu, unde traiti, ce fel de masina conduceti, cum cheltuiti banii "comuni" si altele similare. Esti pregatita pentru asta?

Casatoria este adesea urmata de divort

Din pacate, este adevarat. Aproximativ jumatate din casatorii ajung la divort, deci intrebarea este: merita cu adevarat sa te casatoresti? In plus, separarea sau divortul sunt mult mai dificile in cazul in care sunteti casatoriti decat daca doar stati impreuna. Divortul aduce multe formalitati prin care probabil ca nu vrei sa treci in aceasta perioada dureroasa din viata ta.