Un prim investitor al Uber finanțează proaspeții absolvenți de facultate

Un prim investitor al Uber finanțează proaspeții absolvenți de facultate Un prim investitor al Uber finanțează proaspeții absolvenți de facultate

În 2012, First Round Capital, unul dintre primii investitori ai gigantului de ridesharing Uber, a decis că este o idee bună să caute următoarele idei de miliarde prin căminele universităților.

Așa că a lansat Dorm Room Fund, un vehicul de investiții care oferea 20.000 de dolari echipelor cu idei care aveau potențial. Peste 250 de startup-uri au fost finanțate prin acest proiect, iar peste 400 de noi antreprenori au intrat în rețeaua creată în jurul fondului american, scrie TechCrunch.

Acum, fondul de investiții First Round Capital a decis să meargă cu un pas mai departe și a creat un nou vehicul prin intermediul căruia va finanța proaspeții absolvenți de facultate. Este vorba despre Graduate Fund, un fond care se axează pe investiții pre-seed și va scrie cecuri pentru circa 100.000 de dolari, cam cât ar putea oferi un angel investor, pentru startup-urile care au nevoie de bani, dar care încă nu au creat ceva atât de spectaculos cât să intre pe radarul marilor investitori.

Mai multe pe Start-up