Uber, amendat de două țări europene pentru aceeași breșă de date

Uber, amendat de două țări europene pentru aceeași breșă de date Uber, amendat de două țări europene pentru aceeași breșă de date

Uber a primit două amenzi pentru aceeași breșă de securitate care a avut loc în 2016. Compania a fost trasă la răspundere de către o instituție din Olanda și alta din Marea Britanie.

Autoritatea Olandeză pentru Protecția Datelor a impus Uber să plătească o amendă în valoare de 600.000 de euro pentru încălcarea legislației olandeze privind încălcarea datelor, în urma breșei de securitate care a avut loc la Uber în 2016. În același timp, compania va trebui să plătească și 385.000 de lire sterline, aproximativ 433.000 de euro, fiind taxată de Biroul Comisarului pentru Informaţii al Marii Britanii (ICO) pentru același incident, scrie TNW.

După ce hackerii au reușit să acceseze datele personale ale 57 de milioane de clienți Uber la nivel global, compania a ascuns incidentul mai mult de un an. Atacatorii au intrat atunci în posesia numelor, adreselor de email și numerele de telefon, atât ale călătorilor, cât și ale șoferilor. Prin tăinuirea acelei breșe, Uber nu s-a conformat cu legile care spun că astfel de incidente trebuie raportate în maximum 72 de ore de la descoperirea breșei. În schimb, compania a ales „să plătească tăcerea” atacatorilor cu 100.000 de euro, pentru ca aceștia să șteargă datele.

Mai multe pe Start-up