Trecerea firmelor în Cloud poate salva planeta

Trecerea firmelor în Cloud poate salva planeta Trecerea firmelor în Cloud poate salva planeta

Migrarea companiilor către serviciile de cloud puse la dispoziție de un furnizor poate reduce semnificativ emisiile de carbon generând o scădere anuală de 5,9% a emisiilor totale din sectorul IT, echivalentul a 60 de milioane de tone de CO2 la nivel global. Conform celui mai recent raport Accenture este ca și cum am elimina 22 de milioane de mașini din trafic.


Analiza exclusivă Accenture se bazează pe experiența acumulată în urma sprijinului oferit sutelor de clienți globali în migrarea sustenabilă în cloud.


Totodată, prezintă modul în care companiile pot obține valoarea maximă din utilizarea și operarea în mod ecologic a serviciilor cloud, indiferent de stadiul în care se află în transformarea lor digitală.


Companiile se confruntă cu o presiune mai mare pentru a rezolva provocările socioeconomice majore și pentru a se orienta către practici mai responsabile și mai durabile, stimulând în același timp profitabilitatea.


Cel mai recent studiu Accenture Strategy-UNGC a relevat că 59% dintre directorii executivi declară că utilizează energie cu emisii reduse de carbon și din surse regenerabile în cadrul operațiunilor lor actuale, în timp ce 44% văd un viitor net zero, neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru compania lor.


Mai multe pe Start-up