Tnuva vrea sa se listeze la bursa, vizand o valoare de 2,2 miliarde dolari

Tnuva vrea sa se listeze la bursa, vizand o valoare de 2,2 miliarde dolari

Compania israeliana Tnuva Food Industries, care a iesit anul trecut de pe piata romaneasca a lactatelor, se pregateste pentru o posibila listare la bursa de la Tel Aviv. Producatorul de alimente a fost evaluat, in discutiile cu investitorii, la 8 miliarde sekeli (2,2 miliarde de dolari).

Producatorul de lactate, controlat de fondul Apax Partners, discuta cu mai multe banci de investitii, vizand listarea la Tel Aviv in primul trimestru al anului viitor, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei. 

Sursa citata a precizat ca Apax ar putea lua in calcul si vanzarea Tnuva. 

"Actionarii Tnuva analizeaza diverse variante pentru imbunatatirea situatiei companiei si a structurii de capital, una dintre acestea fiind listarea", a declarat purtatorul de cuvant al Tnuva. 

Reprezentatii Apax si ai bancii de investitii Clal au refuzat sa comenteze. 

Apax a preluat in 2007 o participatie de 51% din actiunile Tnuva pentru putin peste un miliard de dolari, astfel ca listarea companiei la o valoare de peste 2 miliarde de dolari ar marca un castig dublu pentru fond.  La acest pret, listarea Tnuva ar fi cea mai mare oferta publica din ultimii trei ani in Israel. 

Potrivit datelor Apax, produsele Tnuva ocupa 14% din spatiul la raft in supermarketurile din Israel. 

Tnuva a renuntat anul trecut la operatiunile din Romania, deoarece nu erau profitabile, cu un cost de productie prea ridicat pentru a putea concura pe piata. Fosta fabrica Tnuva din Popesti-Leordeni a fost preluata de compania turca Sutas, tranzactie estimata la 10 milioane euro.

Sursa: Incont.ro